Over Chatodel La Bolée d'Air
Intro
La Bolée d'Air is de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke vakantie vol plezier en ontspanning in de natuur! Geniet van het buitenzwembad met een glijbaan, terwijl de kids zich vermaken. Op nog geen kilometer van het strand kunnen vakantiegangers zandkastelen bouwen en genieten van de zon. Het gezellige dorp Jard-sur-Mer omarmt je met activiteiten en vermaak voor het hele gezin!
Locatie en omgeving
La Bolée d'Air ligt net onder het charmante havenstadje Jard-sur-Mer, in het pittoreske dorp St-Vincent-sur-Jard. Gelegen in een bosrijke omgeving en op minder dan een kilometer van het mooie strand, is deze camping makkelijk te bereiken. Fiets of wandel in enkele minuten naar het strand voor een fijne dag aan zee. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor verkenning, zoals de mendhirs en dolmen, natuurreservaten en charmante dorpjes zoals Le Bernard. Daarnaast zijn er talloze strandbestemmingen en historische plekken zoals het geboortehuis van Clemenceau. Actieve vakantiegangers kunnen genieten van prachtige wandelingen en fietstochten door het adembenemende landschap!
Services en faciliteiten
La Bolée d'Air biedt volop faciliteiten voor een zorgeloze vakantie. Vakantiegangers kunnen zich vermaken in het buitenzwembad met peuterbad en spannende glijbaan, of ontspannen in het verwarmde binnenzwembad met sauna (tegen een kleine vergoeding). Voor kinderen zijn er talloze recreatieve voorzieningen zoals een speeltuin, minigolf, speelkamer, tafeltennistafels en een multifunctioneel sportveld. Tijdens de zomermaanden barst de camping van de activiteiten zoals schminken, kunstprojecten, sporttoernooien en avonduitingen met muziek en entertainment. Voor een bite of cocktail is er een bar, en een eetgelegenheid met basisbenodigdheden zoals brood en strandspullen. Verder is de camping uitgerust met gratis wifi (voor één apparaat, afhankelijk van de omstandigheden), een wasserette, en zijn er fietsverhuurmogelijkheden. Delen van deze faciliteiten zijn mogelijk seizoensgebonden of onderhevig aan wijziging.
Bij La Bolée d'Air is het belangrijk om te weten dat toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen nog niet zijn inbegrepen en ter plaatse dienen te worden voldaan. Betalingsmogelijkheden worden niet specifiek vermeld, maar er zijn vaak verschillende opties beschikbaar. Het is goed om te beseffen dat sommige faciliteiten en activiteiten buiten de zomermaanden mogelijk niet beschikbaar zijn. De camper- en tentplaatsen zijn voorzien van oplaadpunten voor elektrische voertuigen, en er zijn BBQ-mogelijkheden, waarbij het altijd handig is om vooraf te informeren. Het is raadzaam om bij aankomst de specifieke regelgeving en openingstijden te controleren. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Adresgegevens | Route du Bouil, F-85520 |
Chatodel La Bolée d'Air
Kleine camping vooral gericht op Fransen. Net zwembad, niet groot maar prima voor het aantal campinggasten die ervan gebruik maakt. Sanitair is keurig onderhouden. Wij zaten in een mobilhome dat gloednieuw was. Geen op- of aanmerkingen daarover dus. Zelfs een vaatwasser aanwezig! Campingwinkel stelt niet veel voor maar wel handig als je bv een pak melk nodig hebt. Gastvrouw van Vacansoleil (Henny) was erg vriendelijk en behulpzaam. Fijn.
Animatie volop aanwezig, soms duurt dat wat lang (laat) en is vooral op Fransen gericht. Ikzelf hou daar wel van maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit waardeert. Wij hebben een fijne vakantie gehad maar we komen niet snel meer terug naar de Vendee denk ik. Het landschap is niet heel spectaculair, al zijn de wegen goed en alles is netjes aangelegd. Deze camping krijgt van mij een dikke voldoende op basis van de waarden en verwachtingen die ik belangrijk vindt voor een beoordeling.