Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Hotelkluis
Kretahuis
Een tophuis, compleet ingericht op Nederlandse wensen. Lekker veel ruimte buiten met veel schaduw voor de hete dagen en veel privacy.
1 minpuntje: het ligt niet op een erg rustige plek. Geluid van de snelweg en de overvliegende vliegtuigen.
Het dorpje kokkini heeft veel restaurantjes en supermarkten. Je kunt er alles krijgen. Het strand is niet erg bijzonder, wel zand. Grote delen van de stranden zijn bezet door de hotels.
Wij hebben er een prima verblijf gehad

Wij, een gezin met 2 volwassen kinderen, zijn vanaf half augustus ruim 2 weken in Kretahuis geweest. Wat een heerlijk plekje is dat! Binnen was het nog groter dan we gedacht hadden aan de hand van de foto`s. Buitenom heel veel ruimte, waar je overal wel een plekje in de schaduw konden vinden. En dat was wel nodig, want het was erg heet deze periode. Wat ook fijn was, was dat de eigenaar een huurauto voor ons geregeld had. Mede door de info van de eigenaar hebben we wat plekjes gevonden waar je heerlijk kon eten, 1 zelfs op loopafstand van het huis.
Wat ook heel fijn was, was de wasmachine, zeker met die warme dagen. Het strand was op loopafstand, maar wij gingen vaak met de auto net iets verder, waar je ligstoelen kon huren op zandstrand. Kortom, we hebben genoten en zijn zeker nog een keer van plan terug te komen, wellicht wel in een ander seizoen
Kretahuis ligt in een rustige wijk op loopafstand van het kleine centrum en makkelijk aanrijdt baar met de auto.
Het huis voldeed volledig aan onze wensen; een prachtige tuin met o.a. olijfbomen, barbecue, fijne overdekte plekjes om in de schaduw te zitten, hangmat en buitendouche.
Het huis voorziet u ook in alle wensen;
Een goed uitgeruste keuken, ruime woonkamer en een airco, wat echt een must bleek te zijn.
Je zou mogelijk dichterbij het strand kunnen zitten, maar wij als een familie hadden de voorkeur voor een locatie waar je ‘s nachts geen geluidsoverlast zou hebben en waar je wat ruimte hebt, binnen en buitenshuis.
We zijn fijn en adequaat geïnformeerd door de eigenaren over autoverhuur, leuke restaurantjes en bezienswaardigheden, ect.
Bovendien ligt er genoeg documentatie in het huis.
Wil je veel van het eiland zien dan is een huurauto aan te raden.
Kortom, een aanrader!
In juni zijn wij 10 dagen in Kretahuis geweest en het was fantastisch! Schoon, ruim, compleet, rustig, gezellig en inderdaad precies zoals omschreven door de eigenaars. Ook erg genoten van alle kunstvoorwerpen die door de eigenaar zelf zijn gemaakt. Kortom voor herhaling vatbaar.
We waren van 10-20 oktober 2024 in het Kretahuis. Alles is eigenlijk al gezegd, maar wat een mooie plek!
We begonnen met 29 °, dus de fijne schaduwterrassen waren heerlijk. Lekker buiten geleefd in een prachtige tuin met olijfbomen. Ook het huis was top. Verkeer van de snelweg hadden we amper last van, terwijl we er wel erg gevoelig voor zijn. Ook stoorde ons het vliegverkeer niet. Dan zie je pas hoeveel er op Heraklion aanvliegt.
Wat plastic tasjes betreft zijn we bij ons op de goede weg, hier wordt het bij al je boodschappen nog gebruikt, tenzij je het weigert. Maar het leek dat ze het vreemd vonden dat je met je eigen tasje aan kwam zetten.
Voor herhaling vatbaar, we genieten nog steeds na!
Genoten van het verblijf in Kretahuis! Fijne communicatie met de eigenaren. Fijn dat zij de huurauto hadden geregeld, die we meteen in ontvangst konden nemen bij aankomst op het vliegveld. Mooi ruim, schoon huis en alvast een koud sapje/water in de koelkast, was fijn! Locatie van het Kretahuis is perfect om van daaruit Kreta te verkennen! Bij de tips van Jonneke, gelezen over de pitabroodjes bij Folia pizza grill house (in het dorp): heerlijk (andere gerechten waren ook heel lekker en niet duur)! De tip over het ijs van Spyridon ook geprobeerd: heerlijk! Na een dagje uit was het fijn “thuiskomen” bij Kretahuis. Lekker spelletjes doen op het terras, luieren in de hangmat, nog even naar het strand lopen…genieten! Nog wat andere tips: •Griekse avond in Mochos (restaurant Kelari). •Zaterdagmarkt in Heraklion en daarna koffie bij Platakis Pastry Shop. •WaterCity (Anopolis). •Semi submarine (Agios Nikolaos). •Imbroskloof.•Rethymnon