Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Adresgegevens | Hoofdweg naar Spili, 74056 |
Mesa Riza
We hebben eerder een vakantie gehad in Mesa Riza bij Paul en Astra. Die vakantie was ons goed bevallen waardoor we 7 jaar later besloten hadden om als groep weer heen te gaan. Je voelt je al heel snel thuis, hoewel het een villa is (ik woon zelf erg klein) met een prachtige omgeving. De eigenaren zijn erg vriendelijk en behulpzaam en hebben alles op orde en anders zorgen ze er wel voor dat het in orde komt. In overleg is ook erg veel mogelijk.
Tijdens ons tweede verblijf hadden we te maken met de grote branden (ook vlakbij de villa). Door veel persoonlijk contact verliep alles erg goed. Dus ook wel, ze zijn erg gastvrij en meedenkend. We hebben net als de vorige keer een optreden gehad van Paul van zijn eigen gecomponeerde stuk. Verder hebben we ook de boottocht gemaakt die je kan maken langs de kust en een eiland vlakbij.
De villa zelf ligt in een wat afgelegen omgeving vlak naast een dorpje. Dit geeft de rust die je al snel zoekt.
Aangezien we reeds een aantal keer in Mesa Riza waren, voelt het al een beetje als thuiskomen. Dankzij de goeie tips van Paul en Astra en hun aangeboden excursies, kunnen we toch nog altijd nieuwe uitstappen ontdekken. Mesa Riza is een top locatie, zeer rustig gelegen met zicht op de bergen, de rivier en de zee. Het gebouw bestaat uit 5 appartementen waar je alle privacy hebt. Aan het mooi verzorgd zwembad met pool house kun je rustig genieten. Agia Galini is een heel goeie uitvalsbasis om het zuiden van Kreta te verkennen. Een paar uitstappen die we dit jaar gemaakt hebben zijn :
De Rouvas kloof. Een bergtop met enkele windmolens, waar je een prachtig zicht op de zuidkust van Kreta hebt.
Maravel Garden, met zijn honderden bloemen en planten én goed restaurant. Het meer van Kourkas waar je gezellig kan waterfietsen en talloze waterschilpadden kunt zien....
Kortom, het was een topvakantie waar we nog een tijdje kunnen van nagenieten
Het mooie rustige vakantieverblijf ligt in het zuiden van Kreta op 2km van het ultra gezellige vissersdorp Agia Galini. Het is een heel verzorgd verblijf waar Paul en Astra veel werk, warmte en liefde in hebben gestoken en die zich niet opdringen maar er zijn als je ze nodig hebt. De basis wat je nodig hebt is aanwezig, geen microgolf. Ik vind persoonlijk ook het poolhuis een heel gezelige plek waar in de ochtend het zonnetje zit. Wij hebben totaal geen hinder gehad van andere reisgenoten, integendeel. Er ligt een duidelijke kaart van Kreta in je verblijf wat het heel handig maakt om de excursies die allemaal mogelijk zijn op te zoeken op de kaart. Er ligt een handige map met allemaal ideeën wat je eventueel kan doen. Er is een heerlijk, rein zwembad voor de liefhebbers die ook 's avonds gezellig verlicht is. Wij waren daar eind september, begin oktober en hadden 10 dagen zalig warm weer tussen de 26°C en 31°C overdag en 's nachts tusse
Prachtige omgeving en supervriendelijk onthaal. De suggesties die Paul deed zijn zeker aan te raden.
De uitstap met boottocht was een topper
We verbleven met z'n vijven (2 volwassenen en 3 kinderen) bij Mesa Riza en hadden er een prachtig verblijf. We zochten een rustige plek om als uitvalsbasis te gebruiken bij het verkennen van Kreta. Agia Galini is een klein, pittoresk kuststadje en Mesa Riza ligt in de buurt,in een indrukwekkend Kretenzisch landschap. Het zwembad, het poolhouse, het terras, het appartement, en overal, het uitzicht ... We kunnen Mesa Riza dan ook ten volle aanraden ...