Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Jacuzzi
Biljart en/of snooker
Adresgegevens | Le Village, 05320 |
Camping de la Meije
Wij hebben er onze vakantie doorgebracht,
Was echt super camping is super gezellig en erg netjes.
En dan aan de voet van zo’n mooie bergketen
Wonder mooi!!
En zeer vriendelijke beheerder

Bijzonder mooie groene camping, vlakbij Parc des Ecrins met ruime plaatsen. En vlakbij het dorp La Grave met bakker en Alimentation op loopafstand. In het dorp zijn ook meerdere restaurantjes.
Nog een kleine aanvulling omdat ik ruimtegebrek had: ga vooral eten bij au vieux guide. Dit ligt aan het paadje van de camping naar La Grave. Top gegeten. Zou wel reserveren. Bon apetit!
Nog nooit zo’n mooi uitzicht gehad op een camping. Wat prachtig. Schitterende omgeving. Mooi gewandeld. Lekker weer, fijn zwembad. Veel regels, maar als je ie hieraan overgeeft en slippers meeneemt naar de douche ipv zo naar binnen lopen, is er geen probleem. Gewoon ff doen.
Toch was er geen sfeer. Allemaal serieuze wandelaars. Niemand zegt even goedemorgen, je spreekt elkaar niet terwijl je bovenop elkaar staat. Uitzonderingen daargelaten, waaronder wijzelf en onze vriendelijke Vlaamse buren. Het kneuterige ontbrak. De beheerders waren ook niet van de gastvrije… zakelijk en efficiënt, dat wel. Snap ik in de drukste tijd van het jaar, maar aardig doen kan. (Tip). Verder zou een plankje bij de afwas een idee zijn. Voor de rest: ik zou buiten het hoogseizoen gaan. Maar ja, dan zijn de avonden weer koud. En zo is het altijd wat. Oja, alles erg schoon, want de schoonmaak ging 24u/dag door. Maar echt: omgeving helemaal top. Letterlijk.
Wij hebben hier twee weken gestaan met onze vouwwagen en puberdochters. Prachtig uitzicht, mooie omgeving, goed onderhouden, mooi zwembad. Na 1,5 week zijn meeste T2-wandelingen in de directe omgeving wel gedaan. Sanitair wordt vaak en goed schoongemaakt. Neem extra slippers mee, want je mag niet met "buitenschoenen" naar binnen. Vooral gewone toiletten, zonder bril, geen toiletpapier. Geen wascabines. Het meeste sanitair is unisex, op piekmomenten wachtrij. Geen waterpunten op het terrein. Geen wasmachine op camping maar in het dorp (€6). CEE-aansluiting, 4A of 6A, wordt ook ongevraagd gedeeld. Geen centrale hangplek voor pubers; zwembad, pingpong, speeltuin aan de randen van de camping. Koop een wandelkaart bij de skiwinkel in het dorp. Contante betaling. Geen slagboom. De camping is netjes, schoon en relatief goedkoop, maar ook beetje minimalistisch: geen ijsjes verkoop, opgehangen wandelkaart, telnrs voor spoedgevallen, enz.
Een prachtig uitzicht, dat is het positieve.
Verder was dit voor ons een heel negatieve kampeerervaring: de uitbater laat geen centimeter gras onbenut (enkel in hoogseizoen?), we stonden met onze tent vlak naast andere tenten en mobilhomes. Weinig privacy dus, het leek nogal op een festivalcamping.
Dus als je de hele dag weg bent om te gaan wandelen of sporten, kan dit misschien ok zijn; maar niet als je op zoek bent naar een beetje rust of gezelligheid. Wij vonden de uitbaatster ook erg onvriendelijk.