Playaballena

Voor deze boeking heb je de laagste prijsgarantie
Over Playaballena
Ontdek het bruisende Playaballena hotel, een paradijs gelegen aan het fijne zandstrand van Playa Ballena in Costa Ballena. Met directe toegang tot het strand en een indrukwekkend zwembadcomplex belooft dit hotel eindeloos waterplezier. De perfecte keuze voor zowel zonaanbidders als zwemliefhebbers die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie.
De Ligging
Playaballena bevindt zich op een droomlocatie direct aan het prachtige zandstrand van Playa Ballena in Costa Ballena, ideaal voor strandliefhebbers. Het hotel ligt vlakbij een grote golfbaan, perfect voor golfliefhebbers. Rota, een charmante stad vol bezienswaardigheden, is slechts 10 kilometer verwijderd, terwijl de luchthaven van Jerez de la Frontera op ongeveer 30 kilometer afstand ligt. Voor gemakkelijke toegang tot het hotel en de omgeving vindt u een halte van het openbaar vervoer direct voor het hotel.
Playaballena biedt een breed scala aan faciliteiten om elke vakantieganger te bekoren. Het hotel beschikt over 324 niet-rokerskamers, verdeeld over 3 verdiepingen, bereikbaar met een lift. Met een 24-uurs receptie, Wi-Fi, souvenirwinkel, wasservice en een parkeergarage zijn alle basisbehoeften gedekt. Het zwembadcomplex, bestaande uit een buitenzwembad, een kinderzwembad en een overdekt zwembad, vormt het hart van het hotel, compleet met een whirlpool, waterglijbaan en zwembadbar. Daarnaast biedt het hotel diverse sportfaciliteiten, waaronder een fitnessstudio, minigolf en fietsverhuur. Voor ontspanning is er een spa- en wellnesscentrum met een breed scala aan behandelingen. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin of meedoen met het animatieprogramma.
Bij Playaballena worden de smaakpapillen van vakantiegangers verwend met een rijke culinaire ervaring. Het hotel beschikt over twee restaurants: een buffetrestaurant met show cooking en een à-la-carterestaurant/strandrestaurant dat Mediterrane en Spaanse gerechten serveert. Met drie bars, waaronder een hotelbar, een zwembadbar en een sportbar, is er altijd wel een gezellig plekje te vinden voor een verfrissend drankje of een lichte snack. Voor vakantiegangers die kiezen voor All-Inclusive genieten van buffetmaaltijden voor ontbijt, lunch en diner, naast snacks, ijs en een selectie van lokale alcoholische en alcoholvrije dranken.
Playaballena biedt faciliteiten voor vakantiegangers die afhankelijk zijn van een rolstoel, inclusief barrièrevrije toegangen en een rolstoeltoegankelijke lift. Voor bepaalde faciliteiten en diensten zoals de parkeergarage, kluisjes, en roomservice kunnen extra kosten in rekening worden gebracht. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Fietsverhuur
E-mailadres | |
Adresgegevens | s/n Avda. Juan Carlos I, s/n, E-11520 |
Website |
Playaballena
Een week, begin maart, hier verbleven en over het algemeen positief op enkele kleine puntje na. Het ontbijt en het avond buffet zijn prima, 's avonds zouden sommige gerechten wel ietsje warmer geserveerd kunnen worden maar de afwisseling is prima. Pas vanaf 20.00 uur eten vinden we erg laat, zijn we niet gewend. Het animatieteam was onzichtbaar voor ons, behalve in de eetzaal (als ze zelf zaten te eten), het avondprogramma begint pas om 21.30 uur. De kamers worden keurig onderhouden, eigenlijk zoals overal in het hotel, alhoewel er links en rechts wel wat achterstallig onderhoud is (vooral buiten en in de gangen). De ligging van het hotel is prachtig, we kijken uit op de golfbaan en zijn maar 100 meter van het strand af, iets verderop is een prachtig park om te wandelen. Er is in deze maanden niet veel activiteit op en rond Playa Ballena maar er is in de omgeving veel te zien. We hadden wel een auto gehuurd ( aanraders Cadiz en Sevilla)
Playaballena
3 t/m 9 maart met onze kinderen en 8 kleinkinderen. Mooie kamers en badkamers, groot balkon. Mooi buiten- en binnenzwembad. Heerlijk warm bubbelbad. Alles keurig schoon. Vriendelijk, kundig personeel.
Vlak aan zee en een leuk speeltuintje voor de kleintjes.
Hebben iedere dag allemaal lekker gegeten. Dat het voornamelijk Spaans is vinden wij allen een pluspunt. Hebben ons prima verstaanbaar kunnen maken.
Ligt buiten Rota. Om wat meer van de omgeving te zien is een auto wel prettig.
Maar dan is er veel te bekijken. Kortom: wij hebben genoten !!
Bij aankomst, bij de receptie gaven ze gewoon de sleutel en moesten we maar op zoek gaan naar onze kamer...
De kamer was aftands, de lichten werkten niet naar behoren, onze deur ging een aantal keren vanzelf open, er kropen beestjes vanachter het bidet.
Om maar te zwijgen van het bed, het was beenhard, mijn vrouw sukkelt nu nog met haar rug erdoor (was ook geen enkele stoel waar je lekker kon op zitten), de bedsprei die erop lag was zeker 20 jaar oud en vies…
Gedurende onze tijd daar werd er overal gewerkt, buiten schilderen, slechte bladeren van de palmbomen afhalen met een hoogwerker die lawaai maakte, dit ‘s morgens vroeg juist voor onze kamer, het zwembad werd afgezet met linten, daar waren ze bezig terwijl mensen aan het zwembad zaten(niet professioneel) ook op het resort werden verschillende linten geplaatst zodat je nergens meer door kon…
Het zwembad: je mocht er niet veel, geen luchtmatrasje, geen balletjes, niks! Wij hielden ons daaraan, regels zijn regels. Maar toen was het weekend en kwamen er massaal Spanjaarden toegestroomd, die wel met een matras in het water gingen en ook een bal! Er was zelfs een vrouw die haar kind liet plassen aan het zwembad, dit terwijl er toiletten waren, echt vies! Wij zaten erbij en keken ernaar… Ook heel weinig redders gezien, vele dagen gewoon niemand!
Verder was er geen animatie of muziek, triestig gedoe, soms begon er ineens muziek te spelen aan het zwembad en dat ik ja! Een beetje ambiance, muziek stopte gewoon na 5 minuten en dat was het dan.
Het eten was echt niet goed of lekker hoor! Zeer weinig variatie en bedenkelijke kwaliteit, bij ons ziet klaargemaakt kalfsvlees wit, in hun stoofpot bruin?
Het vlees dat daar lag om vers te bakken…wel dat gaat hier naar de hond…
Vroeg je een eitje deden ze er 2 eetlepels olie in de pan? Zelfde met de pasta.
Wij zijn meerdere malen ergens anders gaan eten (extra kosten)
Nee, voor ons hoeft dit niet meer en we vinden het hotel geen 4 sterren waard!
Zal terug 5 sterren worden volgende keer, dan ga ik liever een keertje minder!
De touroperator reageerde er lauwtjes op, eerste en laatste keer dat ik via hen een vakantie boek!
Beste mensen dit is een goed verborgen parel qua hotel en ligging! Er valt niks tegen : alles is piekfijn geregeld qua kamer en service : bij aankomst een rustige kamer gevraagd a d golf en gekregen. Het eten is zeer goed en het personeel is correct en vriendelijk. Vanuit deze rustige locatie kan je verschillende excursies ondernemen (Cadiz, Sevilla, Ronda en Gibraltar). Het enige dat tegenviel was touroperator die ons niet verdedigde toen de Gibraltar excursie werd geannuleerd omdat andere touroperator alle buszitjes had verkocht, en de organisator onze touroperator klanten als overtollig beschouwde. De volgende keer dus met andere touroperator!
- € 293
Hotel Jerez & Spa
HotelGa naar accommodatie*Excl. SGR (€ 5,00 p.p.) en Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), evt. verplichte kosten ter plaatse staan in het overzicht.
- € 295
Hotel Estival Islantilla