Krantenkiosk
Strand: 800m
Openbaar vervoer: 100m
Adresgegevens | 153 route de la Madrague, 83400 |
La Presqu'île de Giens
Centrale ligging om de prachtige streek te verkennen, maar onze huuraccommodatie lag tussen privé-stacaravans geplakt die minder onderhouden waren, waardoor alles een slordige onnette indruk maakte. Alles staat ook veel te dicht bij elkaar waardoor je zelf je buurman hoort stappen in zijn caravan. Geen eigen privéplekje dus....De camping is voornamelijk op Frans toerisme gericht, waar ik normaal zeker voorstander van ben, maar nu werd je als zeldzame toerist niet echt vriendelijk onthaalt. We voelden ons wat een indringer in de wijk waar iedereen elkaar kent en zijn eigen privé-caravan heeft die ook particulier worden doorverhuurd, waardoor het echte campinggevoel van buitenlanders onder elkaar verdwijnt! Gelukkig is de omgeving fantastisch, maar de camping heeft ons geen goed gevoel gegeven.
Een prachtig gelegen camping op het schiereiland. Strand is te bewandelen (7 min). Campingwinkel is super en het zwembad is waanzinnig. Sanitair was superschoon. We waren er in de meivakantie en daarmee is het in de regio nog iets rustiger dan in hoogseizoen. Enig minpunt is dat de camping heel veel mobilhomes heeft en je daarmee met je caravan met tent echt ingebouwd staat. Er zijn maar echt een beperkt aantal mooie kampeerplekken. Maar verder prima camping!
We begrijpen niet waarom er zo weinig Nederlanders naar dit gebied gaan. Op deze camping zijn ze ook op 1 hand te tellen. De omgeving is prachtig. Diverse stranden van rustige tot ruige zee. Gesinstrande en kitesutf stranden. prachtige uitzichten, diverse haventjes, leuke stadjes en markten. Zoutvlaktes waar trekvogels komen en roze flamingo, s staan. Supermarkt casino op 10 min rijden. Een grote avond kermis in de buurt en diverse andere activiteiten te doen. De camping is dus bijna volledig Frans. Veel animatie maar in het Frans. Sanitair prima in orde, lekker schoon en hele ruime en warme douches.
hele grote campinhwinkel waar alles wel te koop is, er is de hele dag brood en banket verkrijgbaar.zwembad erg leuk met meerdere glijbanen. De staanplaats valt ons tegen, 2 straatjes voor caravans kaal en sfeerloos. Maar voor ons niet bepalend voor onze vakantie. Voor tenten zijn er wel leuke staanplekken. Huuraccomodaties staan apart
- zwemshorts toegestaan in het zwembad
+ goed en schoon sanitair
+ ruime kampeerplaatsen
+ 15 minuten lopen naar strand aan beide kanten
+ heel mooi, groot en uitgebreid zwembad
- prijzige campingwinkel (wel compleet) voor enkele boodschap wel interessant, anders zou ik toch richting Hyeres rijden.
- beperkte openingstijden van de glijbanen (11.00- 12.30 en 15.00-18.00)
- hoge luchtvochtigheid waardoor het er erg plakkerig aanvoelt.