Laagsteprijsgarantie
/Veelgestelde vragen/Wat is de SGR-bijdrage en waarom moet ik deze betalen?

Wat is de SGR-bijdrage en waarom moet ik deze betalen?

Als je een vakantie boekt, wil je zeker weten dat je goed beschermd bent. Daarom werken wij samen met de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Deze stichting zorgt ervoor dat je geld veilig is, ook als de reisorganisatie waarbij je hebt geboekt of de uitvoerende partij in financiële problemen komt of failliet gaat. In dat geval zorgt de SGR ervoor dat je geld terugkrijgt of dat je vakantie alsnog doorgaat. Zo kun je met een gerust hart op reis.

Hoeveel bedraagt de SGR-bijdrage?Om deze zekerheid te kunnen bieden, vraagt de SGR een kleine bijdrage bovenop de reissom. Voor een pakketreis (hotel en vlucht) bedraagt de bijdrage €5 per persoon. Je ziet dit bedrag duidelijk vermeld tijdens het boeken van je vakantie.

UitzonderingenJe hoeft geen SGR-bijdrage te betalen in de volgende gevallen:

• Als je jonger bent dan 2 jaar.

• Als de reissom per persoon (exclusief visum, verzekeringen en Calamiteitenfonds) lager is dan €150.

• Als je boekt via een Duitse reisorganisatie die is aangesloten bij een eigen garantiefonds. In dat geval geldt geen SGR-bijdrage, behalve wanneer je direct een huurauto bijboekt.

Let op: de SGR-bijdrage wordt niet terugbetaald als jouw vakantie wordt geannuleerd of als je deze zelf annuleert.

Wil je precies weten hoe het werkt? Lees dan meer over de SGR-bijdrage en ontdek wat deze garantie voor jou betekent.

Terug naar overzicht