Hoe kan ik online inchecken?
Waarom online inchecken?
Om je boardingpass te ontvangen, moet je inchecken bij de luchtvaartmaatschappij. Uiterlijk vijf dagen voor vertrek krijg je van ons je vouchers met uitleg over hoe dit werkt.
Let op: niet elke luchtvaartmaatschappij biedt online inchecken aan. In dat geval kun je gewoon op het vliegveld inchecken. We raden wel aan om ruim op tijd aanwezig te zijn.
Bij sommige maatschappijen is online inchecken juist verplicht. Doe je dit niet, dan kan er op het vliegveld een toeslag worden berekend.
Wat heb ik nodig om online in te checken?
Online inchecken is meestal eenvoudig en doe je via de website van de luchtvaartmaatschappij. Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:
- Je vluchtreserveringsnummer (ook wel PNR genoemd). Je vindt dit op je factuur en in de vouchers die je van ons hebt ontvangen. Let op: dit is niet hetzelfde als het factuurnummer bovenaan de factuur.
- De volledige namen van alle reizigers (eerste voornaam en volledige achternaam, precies zoals op het identiteitsbewijs staat).
- De vertrekdatum van je vlucht.
- Soms ook de naam van de touroperator. Kun je die niet vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Na het inchecken kun je de boardingpassen printen of downloaden op je telefoon, afhankelijk van wat de luchtvaartmaatschappij ondersteunt. Vergeet niet om de boardingpassen mee te nemen naar het vliegveld, die gelden als je toegangsbewijs voor de vlucht.
Let op: je ontvangt geen papieren boardingpassen van Zoover.
Wil je weten hoe het inchecken werkt bij jouw luchtvaartmaatschappij? Bekijk dan onze FAQ per luchtvaartmaatschappij voor stap-voor-stap uitleg.