Laagsteprijsgarantie
/Veelgestelde vragen/Ik heb problemen tijdens mijn reis, wat nu?

Ik heb problemen tijdens mijn reis, wat nu?

Wat vervelend dat je problemen hebt tijdens je reis. Hopelijk helpen de tips hieronder je snel verder.

Bij beschadiging, verlies of diefstal

Laat bij vermissing of beschadiging tijdens (openbaar) vervoer altijd een schriftelijke verklaring opmaken. Dat heet een P.I.R. (Property Irregularity Report). Gaat het om iets bij de accommodatie? Vraag dan de reisleiding of hotelmanager om een verklaring.

Doe bij verlies of diefstal altijd aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een schriftelijk bewijs. Bewaar beschadigde spullen tot na de schadeafhandeling.

Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om te controleren wat er onder je verzekering valt. Meer informatie vind je ook op de website van EU-Claim.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen

Je verzekering stelt eisen aan je voorzichtigheid. Let daarom goed op:

• Neem geld, kostbaarheden, reisdocumenten en medicijnen altijd mee als handbagage.

• Laat deze spullen nooit onbeheerd achter, bijvoorbeeld op het strand of in de auto.

• Laat geen bagage achter in een vervoermiddel.

• Diefstal van geld en documenten uit een auto is meestal niet gedekt.

Bij ziekte of een ongeval

Bel direct met de alarmcentrale van je zorg- of reisverzekering. Zij kunnen toestemming geven voor extra kosten en hulp regelen als dat nodig is.

Bewaar alle nota’s en bewijsstukken goed, zodat je ze later kunt gebruiken voor een eventuele declaratie.

Tot slot

Bekijk altijd de polisvoorwaarden van je reis- en annuleringsverzekering. Daarin staat precies wat je moet doen en waar je een probleem kunt melden.

Terug naar overzicht