Dit zijn de leukste activiteiten tijdens je vakantie in Egypte

Redactie - 21 oktober 2018

Dit zijn de leukste activiteiten tijdens je vakantie in Egypte

Redactie - 21 oktober 2018

Egypte is een bijzonder land dat tot de verbeelding spreekt. De eeuwenoude piramides, uitgestrekte woestijnen en een bijzondere onderwaterwereld. Genoeg te zien en te doen tijdens een zonvakantie in Egypte. Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rij gezet.

Luchtballonnen boven Luxor, Egypte

Een onvergetelijke ballonvaart over Luxor

Tijdens je vakantie in Egypte mag een bezoek aan Luxor natuurlijk niet ontbreken. De historische paleizenstad langs de oevers van de Nijl staat vol indrukwekkende tempels. Niet te missen zijn het tempelcomplex van Karnak, de Tempel van Luxor, de tempel van Hatsjepsoet en het Dal der Koningen. Natuurlijk kun je deze trekpleisters van dichtbij bezichtigen, maar zou het niet extra bijzonder zijn om ze van bovenaf te bewonderen? Het kan tijdens een ballonvaart over Luxor! Een onvergetelijke ervaring. Blijf je hier overnachten? Dan raden wij Hotel Steigenberger Nile Palace Luxor aan. Reviewer Soeprapto Tirtosentono geeft het hotel een dikke 10. ‘Goede service en vriendelijke bediening. Mooie locatie, direct aan de Nijl. Goed verzorgd en uitgebreid ontbijt.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/voor-het-eerst-naar-egypte-8x-goed-om-te-weten/”]

Sandboarding

Zandsurfen in de woestijn

Kun je wel een adrenalinestoot gebruiken? Ga dan eens zandsurfen, oftewel sandboarden. Deze avontuurlijke sport kun je proberen op de zandduinen van de Grote Zandzee nabij de oase van Siwa. Terwijl je op een smal board staat, is het de bedoeling om zo snel mogelijk van een gigantische zandduin te surfen. Een echte sport voor waaghalzen, want je haalt met gemak snelheden van wel 80 kilometer per uur. Onderweg naar beneden kun je (als je je ogen open durft te houden) van de spectaculaire uitzichten op het woestijnlandschap genieten.

Quadrijden woestijn - Egypte

Avontuurlijk quad rijden in de woestijn

Op avontuur in de Egyptische woestijn? Ga op woestijnsafari met een quad! Hoewel je wordt ingepakt met een sjaal en zonnebril om je tegen de vele zandkorrels te beschermen, kun je onderweg natuurlijk wel genieten van het bijzondere landschap. De meeste tours zijn inclusief een ritje op een kameel en een bezoek aan een bedoeïenkamp. Met een beetje geluk pik je ook nog even de magische zonsondergang mee. Vooral vanuit Hurghada worden er veel quadtours aangeboden, bijvoorbeeld door Hurghada Shore Excursion. Op Zoover beoordeeld met een 8,5.

Duiken Egypte

De magische onderwaterwereld ontdekken

Egypte staat bekend om haar indrukwekkende onderwaterwereld. De hoeveelheid koralen en kleurrijke vissen is overweldigend. Veel vissersplaatsjes aan de Rode Zee zijn uitgegroeid tot bruisende duikoorden. Egypte is dan ook een ideaal land voor het volgen van een duikcursus. Veel resorts hebben zelfs een eigen duikschool. Kies bijvoorbeeld voor een duikvakantie in Sharm el Sheikh of boek vanuit Hurghada een tour naar het paradijselijke Giftun Island. Geen zin om een cursus te volgen? Je kunt natuurlijk ook al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken. In Egypte zul je je hoe dan ook als een vis in het water voelen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/egypte-hurghada-mooiste-stranden-duikplekken/”]

Nijlcruise Egypte

Ontspannen cruisen over de Nijl

Op een ontspannen manier de culturele en historische highlights van Eygpte ontdekken? Boek dan een Nijlcruise, een luxe vaartocht over de 6600 kilometer lange levensader van Egypte. Een van de populairste routes is die van van Luxor naar Aswan. Onderweg vaar je langs kleine dorpjes en maak je kennis met het dagelijks leven langs de Nijl. Natuurlijk worden er ook diverse tussenstops gemaakt om tempels te bezichtigen, zoals de tempels van Edfu en Kom Ombo, de tempel van Hatsjepsoet en de Vallei der Koningen. Absoluut de meest relaxte manier om Egypte te verkennen!

Ben jij weleens in Egypte geweest? Laat dan een review achter op Zoover of vertel hieronder welke activiteiten jij hebt ondernomen.