Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Skigebied: 4000m
Skilift: 4000m
Adresgegevens | Ctra Espot LV-5004, km.5, 25597 |
La Mola
Leuke kleinschalige camping met prima plaatsen in de schaduw. Het personeel is vriendelijk en er mag/kan veel. De camping ligt wat hoger en daardoor is het overdag en 's nachts aangenaam maar niet te warm. Het riviertje is leuk maar maakt veel geluid. De tennisbaan is leuk om te doen.
Er zijn geen grote supermarkten in de buurt, dat is een nadeel.
Ook hebben we een maal gegeten op de camping, daar moesten we erg lang op wachten, maar de Spanjaarden eten zelf ook later.
Een tip is het bezoeken van het "Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici". Laat je met de taxi wegbrengen (de witte jeeps), dan begin je met wandelen bij het stuwmeer en zit je al bijna boven de boomgrens.
Het klimbos onderaan het meer in het dal is leuk, ook in combinatie met kano.
La Mola is een redelijk kleinschalige camping nabij Espot. Wij stonden op de plekken boven. Daar is wat meer zon dan beneden en dat was gezien de wat lagere temperaturen dit jaar wel aangenaam. Vooral beneden is het erg sfeervol kamperen. Boven sta je wat meer in een straatje. Ook daar voldoende schaduw. Sanitair is voortreffelijk. Zwembad prima. Mooi groene camping. Heel erg veel wandelmogelijkheden in de nabije omgeven. Het natuurpark is redelijk toeristisch, maar als je daarbuiten wandelt merk je daar niets van. Allerlei activiteiten zijn mogelijk: raften, kanoën, wielrennen, mountain biken. Het publiek is van alle leeftijden en allerlei nationaliteiten. Voldoende kleine tot iets grotere supers in de nabije omgeving.
Fijne camping, wordt keurig onderhouden. Zwembad met gras en ligstoelen waar je heerlijk kunt ontspannen. Sanitair wordt frequent gepoetst. Afwasgelegenheid erg laag. Je voelt je rug als je een afwasje doet. Waterdruk niet optimaal. Wij stonden bovenaan op een xl plek. Dat is het rustige deel van de camping, vonden wij heel prettig. Veel bomen dus altijd een schaduwplekje te vinden. Doordat de camping hoger ligt aangename temperatuur ten opzichte van het dal. Gebied waar je fantastisch kan wandelen!
Wij hebben genoten!
Tien dagen op deze camping gestaan met onze jongens van 8, 10 en 12 jaar. Mooie camping, wordt goed verzorgd. Sanitair netjes, zwembad netjes (wel redelijk koud, maar als je eenmaal door bent valt het mee). We hadden een xl plaats bij het voetbalveld, waar alle andere Nederlanders ook stonden, maar daar heb je een weg achter je. Vonden wij niet fijn, we hebben een plek 84-85 met de rivier achter ons gekozen. Hier sta je wat meer ‘op de camping’ dan op een achteraf strookje. Campingwinkeltje prima voor ontbijtbrood en wat boodschapjes. Omgeving prachtig! Wel wat verder rijden voor je bij een wat grotere supermarkt bent. Onze jongens hebben genoten van raften, canyoning, klimbos, wandeling door het natuurpark. En de moeite waard: ‘strandje’ bij stuwmeer in de buurt van Tramp, uurtje rijden vanaf de camping. Vanaf daar 10 min. een supergrote supermarkt Esclat.
Wat een heerlijke niet te grote camping met prachtige plaatsen. Voldoende schaduw. Boven op de camping xl plaatsen. Een kamp winkeltje met iedere dag vers brood maar ook enige andere benodigdheden als melk groeten kaas wat vleeswaren. Dorpje op 2 km met daar twee kleine lokale supermarktjes. Hier nergens grote carefours maar prima. ‘s nachts niet te warm. Prachtig veel wandelmogelijkheden. Absoluut aanrader.
Wij hebben deze zomer een weekje verbleven in een appartement op de camping. Het zag er schoon en opgeruimd uit. We moesten een terras delen met een paar andere gezinnen, maar doordat iedereen een eigen tafelnummer had en er plaats was voor een wasrek was dit prima. We keken uit op het zwembad en de pingpongtafels. Er was aangegeven dat het zwembad geopend was van 11-19u, maar dit was vaak veel langer. Het zwembad werd iedere dag goed schoongemaakt. Het sanitair was ook schoon en zag er netjes uit. De campingplekken waren ruim en het zat niet erg vol, wat fijn was. Je kon op de camping voor €1 een tennisracket huren en zo lang als je wilde spelen, een leuke faciliteit! Er lagen veel folders en aanplakbiljetten met wandelingen in de buurt. Op de camping zat een winkeltje met met iedere ochtend vers brood en daarnaast nog veel drinken en eten. De dichtstbijzijnde grote supermarkt lag 20km verderop. In de omgeving kon je goed wandelen!