Vakantie Montelparo

3 accommodaties

Populair
Italië
Le Marche (De Marken)
Montelparo
Verwijder filters

Wat zeggen bezoekers over

Montelparo

88 reviews

10
Prachtig bergdorp, bijzonder vriendelijke inwoners
Door Saskia op 12-11-2019
Gereisd met partner

Prachtig bergdorpje met veel voorzieningen en mooi uitzicht op de bergen. De supermarkt heeft veel locale producten, bij de slager koop je de lekkerste porchetta, barretjes, koffie&ijs, pizzeria, apotheek enz. Leuke bar en mooie zomerfeesten op de pleinen.

7
Alwaar de tijd bleef stil staan, zeer pittoresk.
Door Frank Brusseleers op 20-09-2019
Gereisd met partner

We verbleven in B&B Picobello vlak bij het dorp. Het is een pittoresk dorpje met eeuwenoude roots, hetgeen typisch is voor zo vele kleine dorpjes en steden in de streek. Ook dit dorpje ligt 'strategisch' boven op een heuvel en van daaruit heb je adembenemende vergezichten op de regio. De nauwe, steile steegjes vervolledigen het charmante plaat(s)je. Wel jammer dat er meer en meer huisjes in het dorp leeg komen te staan. Plattelandsvlucht van de jeugd heet dit en het fenomeen doet zich voor in zowat alle dorpjes in de omgeving. Het opent wel mogelijkheden voor wie voor een habbekrats een verblijfsplekje zoekt in de regio. Wie van adembenemende vergezichten houdt, vindt daar een droombestemming.

7
Rustig dorpje met basic voorzieningen
Door Annelies op 22-08-2018
Gereisd met partner

Charmant, rustig dorpje, waar het er Italiaans-relaxed aan toe gaat. Wij haalden er regelmatig boodschappen bij de (enige) levensmiddelenwinkel, waar vrijwel alles te koop is. Na een paar keer word je er herkend en vriendelijk begroet. Voor de heerlijke porchetta, op een vaste dag verkrijgbaar bij de slager, stonden we zelfs in de rij! Bij het café aan het begin van het dorp kun je terecht voor een lekkere espresso of cappuccino, desgewenst op het piepkleine 'terras'. Sympathieke bediening. Verder verrassend goede afhaalpizza's bij de vriendelijke pizzabakker naast het parkeerterrein. Op verzoek worden deze ook bezorgd op het vakantieadres.

8
Rust, uitzicht en middeleeuwsesferen
Door Dick en Marloes op 02-07-2018
Gereisd met partner

Montèlparó (op twee gelijke heuvels) is een dorpje dat zó uit de middeleeuwen zou kunnen komen, alleen enkele staalkabels en versterkingen doel aardbevingsschade vermoeden, waardoor de kerken niet toegankelijk zijn. Het uitzicht op de Monte Sibillini is adembenemend. In de hoofdstraat (Via Roma) is een kleine kruidenier/supermarkt, die bijna alles heeft. Er tegenover is een kapper, iets verder slagerij en een bank met pin-automaat. Aan de stadspoort is een gezellig kroegje. Door die poort en dan rechts is een afhaalpizzeria. Over het dorpsplein het straatje in is het enige hotel. Op meerdere dagen in de week is er een markt, de ene dag groter dan de andere. Verschillende Agritourismes in de directe omgeving (b.v. de geweldige Picobello) geven rustige verblijfplaatsen. Wandel- en fietsmogelijkheden te over in de omgeving.

8
fantastisch
Door tsikrikonaki maria op 03-11-2017
Gereisd met oudere kinderen

heel mooie omgeving om je rust te vinden

8
schattig dorpje
Door manon op 15-09-2015
Gereisd met oudere kinderen

erg goed jaarfeest, heerlijk pizzatentje op het plein, relaxed om even doorheen te sjokken

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.