/Spanje/La Palma

Vakantie Puerto Naos

Op het Canarische eiland La Palma vind je het plaatsje Puerto Naos. Verken de vulkanen op het eiland of leg je handdoek neer op het zwarte zandstrand tijdens je vakantie naar Puerto Naos.

Populair
Spanje
La Palma
Over Puerto Naos

Op het Canarische eiland La Palma vind je het plaatsje Puerto Naos. La Palma is het meest noordwestelijke eiland van de Canarische eilanden en ligt ter hoogte van Marokko. In tegenstelling tot Tenerife en Gran Canaria wordt La Palma nog niet overspoeld door toerisme, waardoor hier veel cultuur behouden is gebleven. Verken de vulkanen op het eiland of leg je handdoek neer op het zwarte zandstrand tijdens je vakantie naar Puerto Naos.

Het Spaanse Puerto Naos

Puerto Naos wordt omgeven door bananenplantages die in het verleden een sleutelrol hebben gespeeld in de economie van dit havenplaatsje. Vroeger werd Puerto Naos namelijk gebruikt voor de bananentransport. Tegenwoordig is Puerto Naos uitgegroeid tot een bruisende havenplaats vol gezelligheid.

In het oude stadscentrum vind je een aantal winkels en restaurants, maar bezoek ook zeker de strandboulevard tijdens je vakantie in Puerto Naos. ’s Avonds neem je plaats in een van de restaurants waar je heerlijke verse vis kunt eten. Aan de boulevard vind je naast horeca ook een aantal appartementencomplexen. Deze worden nog grotendeels bewoond door de locals, waardoor deze badplaats nog een authentieke Spaanse sfeer uitstraalt.

Bij de boulevard ligt ook het gitzwarte zandstrand van Puerto Naos. Dit strand is het grootste strand van La Palma en dankt zijn kleur aan het vulkanische landschap dat je op dit eiland vindt. Rol hier je handdoek uit in het zand en geniet van een fijne strandmiddag.

De griezelige vulkanen van La Palma

La Palma is naast voor strandvakanties, ook populair voor actieve vakanties vanwege het bijzondere en gevarieerde landschap. Aan de zuidkant van het eiland, waar ook Puerto Naos ligt, vind je het vulkanische landschap. Richting het noorden loopt dit landschap geleidelijk aan over in een groene en beboste omgeving. Velen kiezen tijdens hun vakantie in Puerto Naos voor een lange wandeling door de nationale parken die het eiland rijk is.

Op La Palma liggen nog een aantal actieve vulkanen. Bewonder ze in Nationaal Park Cumbra Vieja tussen het rotsige landschap vol pijnbomen. Na een klim op de Deseada vulkaan word je beloond met een prachtig uitzicht over de lavavelden vol bijzondere kleuren. Ook Natuurpark Caldera de Taburiente in het midden van Palma is een bezoekje waard tijdens je vakantie naar Puerto Naos.

Puerto Naos als uitvalsbasis om La Palma te verkennen

Tijdens je vakantie in Puerto Naos heb je ook de kans om de rest van het eiland te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Santa Cruz. Hier bewonder je prachtige monumentale gebouwen zoals het Palacio de Salazar en de Casas Consistoriales.

Ook het plaatsje Los Llanos de Aridane leent zich perfect voor een uitstapje. Hier bekijk je de typisch Canarische huisjes in pastelkleuren. Verken het authentieke centrum of neem plaats op een terrasje.

Zoals je kunt lezen zit een vakantie naar Puerto Naos vol afwisseling. Ben je al benieuwd geworden naar ons aanbod aan accommodaties?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.