Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie in Sevilla

fc693309-destinations 0027 spanje andalusie-costa-del-sol-de-la-luz sevilla

Sevilla ligt in het zuidwesten van Spanje en is op en top Spaans. Alle clichés over Spanje worden in deze stad verenigd. Het is de bakermat van tapas, stierengevechten en flamenco. Sevilla is een prachtige stad en zeker een citytrip waard.

Populair
Spanje
Andalusie (Costa del Sol / de la Luz)
Sevilla
Verwijder filters
Over Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. De stad ligt in het zuidwesten van Spanje en heeft ruim 700.000 inwoners. Sevilla is op en top Spaans. Alle clichés over Spanje worden in deze stad verenigd. Het is de bakermat van tapas, stierengevechten en flamenco. Sevilla is een prachtige stad en zeker een citytrip waard.

Sevilla werd eeuwenlang overheerst door de Moren en die hebben duidelijk hun stempel op de stad gedrukt. In welke van de bijzondere bezienswaardigheden zie jij de Moorse invloeden terug? Het Koninklijk Paleis, Het Alcázar, de Torre del Oro en de Gotische kathedraal, de Giralda zijn allemaal gemakkelijk te voet te bezoeken tijdens een wandeling door het centrum. Naast deze historische bezienswaardigheden is het ook een aanrader om een museum te bezoeken. Kies bijvoorbeeld voor een bezoekje aan het Museo Provincial de Bellas Artes (museum van de schone kunsten). Dit museum behoort tot een van de belangrijkste kunstmusea van Spanje.

Het historische centrum van Sevilla is met een oppervlakte van drie vierkante kilometer het grootste historische centrum van Europa. De voormalige Joodse wijk Santa Cruz is een van de mooiste en meest typische wijken van Sevilla. Je kunt hier uren ronddwalen in de smalle witte straatjes of een terrasje pakken bij een van de vele tapasbarretjes. De bekendste Sevillaanse tapa is de Jamon de Serrano de Bellota, een overheerlijke ham die de lokale bevolking nuttigt met een andere specialiteit namelijk ‘jerez’ of sherry. Behalve lekker eten kun je in Sevilla ook prima winkelen. Het aanbod is er erg gevarieerd en je vindt er naast de bekende winkelketens verschillende trendy boetiekjes en kledingwinkels.

Andalusië is de regio met de meeste zonuren van Europa. Sevilla heeft maar liefst 300 dagen zon per jaar. Met name in het voor- en najaar is het weer erg aangenaam. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 ºC en in de zomer rond de 36 ºC. Populaire feesten in Sevilla zijn Semana Santa (paasweek) en de Feria (kermis van Sevilla). Een stedentrip naar Sevilla is prima te combineren met een bezoek aan andere prachtige steden in Andalusië, zoals Córdoba, Úbeda en Granada.