Vakantie Terschelling

1abc853b-destinations 0032 nederland waddeneilanden terschelling

Terschelling is vanuit het westen geteld het derde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. De totale strandlengte is 30 kilometer en je vindt er ruim 70 kilometer aan fietspaden.

37 accommodaties

Populair
Nederland
Waddeneilanden
Terschelling
Verwijder filters
Over Terschelling

Terschelling is vanuit het westen geteld het derde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. De totale strandlengte is 30 kilometer en je vindt er ruim 70 kilometer aan fietspaden.

Hoofdplaats West-Terschelling

De hoofdplaats van het eiland is West-Terschelling. Dit dorp heeft een oude kern, door de bewoners Oud-West genoemd, waaromheen een groot aantal nieuwe wijken zijn gebouwd. De voornaamste winkelstraten in West-Terschelling zijn de Torenstraat en de Boomstraat. Hier vind je talloze winkels, restaurants, eethuisjes en enkele hotels. In West-Terschelling staat ook de bezienswaardige vuurtoren de Brandaris uit 1594. Fiets of wandel hier dus zeker even langs als je een dagje in West-Terschelling bent.

Vakantie Terschelling: 100% natuur

Ga je op vakantie naar Terschelling, dan ga je automatisch voor een vakantie vol natuur. Terschelling bestaat voor bijna 80% uit natuurlijk duinlandschap en kwelders. Het waardevolle natuurreservaat de Boschplaat ligt op het oostelijke deel van Terschelling en is bijna tien kilometer lang. Pak 's ochtends de fiets richting dit natuurreservaat, neem een broodje mee voor tussen de middag en maak een mooie wandeling door het landschap.

Tradities op het eiland

Op Terschelling worden een aantal oude tradities in stand gehouden. Bekend is het Sunderum, een feest dat op 6 december gevierd wordt. Mannen verkleden zich tijdens dit feest en spoken 's avonds door de straten van Terschelling. In juni is Terschelling de locatie voor het Oeral-festival. Dit is een jaarlijks terugkerend festival dat zo'n 50.000 bezoekers trekt. Zij komen kijken naar de optredens van Nederlandse en buitenlandse artiesten, toneelgroepen en kunstenaars.

Wat zeggen bezoekers over

Terschelling

1343 reviews

9
Beter van niet
Door André de Vries op 05-07-2022
Gereisd met partner

We zaten op Terschelling en verbleven in een huisje genaamd Blazer. Het bed was slecht en helemaal doorgezakt en met schimmelvorming aan de onderzijde. Desgevraagd wilde de verhuurder er wel eens een keer naar kijken maar er niks aan doen. Daarnaast hebben we een te hoge huurprijs betaald. 1200 euro per week buiten het hoogseizoen. Erg jammer allemaal. Verhouding prijs/kwaliteit is ver te zoeken. Je kunt beter op zoek gaan naar een ander huisje op Terschelling. Want het eiland zelf is heerlijk.

9
fantasties
Door P van dijk-hilbrink op 14-07-2021
Gereisd met partner

eigenlijk niets het is gewoon genieten op het eiland

9
Fantastische week gehad op prachtige locatie
Door Mevrouw Eijs op 11-01-2021
Gereisd met partner

Wij zijn 8 dagen in Jan van Tjaard geweest! Zeer mooi en gezellig huisje Het huisje is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Maar zeer geschikt voor familie met hond!

8
Mooi eiland met ongastvrije bewoners
Door WMT op 17-09-2020
Gereisd met partner

Erg mooi eiland. Vroeger veel geweest.

Dit jaar na 15 jaar weer teruggeweest. Wat mij wel opviel is dat er ontzettend veel is bijgebouwd. De eilanders zijn helaas nog net zo ongastvrij en bot als voorheen. Je voelt je regelmatig niet welkom op de camping of in de horeca.

10
Prachtig eiland
Door Hugo en Brigitte op 26-08-2020
Gereisd met partner

We hebben genoten, ook onze hond Esmee. Mooie uitgestrekte duinen met prachtige heide en supermooie zandstranden, waar je ook makkelijk een rustig plekje kunt vinden in het hoogseizoen. Pluspunt dat de honden er heel het jaar door, los mogen lopen. Natuurlijk wel rekening houden met de gasten. Wij waren nog lang niet uitgekeken op het eiland, hebben fijn gefietst(met hondenkarretje) en gaan zeker nog terug.

8
dit is waar ik het allerliefste ben
Door Henriëtte Kouwer op 21-08-2020
Gereisd met partner

Terschelling was dit jaar drukker dan we gewend zijn. Maar van Oosterend t/ m Lies was het evengoed redelijk rustig. Wij zoeken de rust op Oosterend en dat is prima gelukt. Genieten van strand, wad en Bosch plaat. De concerten en wandelevenementen gingen door Corona niet door dit jaar. We hebben ons 3 weken prima vermaakt ondanks dat.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.