Even weg naar Terschelling

Voor een paar dagen, een weekendje of een midweek, Terschelling is heerlijk om even bij te komen van de dagelijkse sleur. Wandel of fiets door de duinen en bezoek dan aan het eind van de dag de Brandaris vuurtoren. Kinderen vermaken zich prima in één van de grote luxe campings of vakantieparken. Een vakantie voor het hele gezin!

Inspiratie voor Terschelling

 • Zoover Hotel Icon
  3 Vakantieparken op Terschelling

  Waar het hele gezin zich vermaakt

 • Zoover Hotel Icon
  3 Hoogtepunten van het eiland

  Waar je ook nog wat van leert

 • Zoover Hotel Icon
  3 Leuke uitjes

  Voor jong en oud

3 Vakantieparken op Terschelling

decoration
In de duinen: Camping Duinhart

Een kleinschalige camping waar je helemaal tot rust komt tussen de groene duinen. Je kunt zowel op de camping staan of genieten in één van de ruime vakantiehuisjes. De camping ligt erg centraal op Terschelling. Het strand is om de hoek en je kunt elke dag heerlijk uitwaaien met een strandwandeling.


Het luxe Landal West Terschelling

Dit appartementencomplex is nog niet zo oud en is ideaal voor wanneer je niet met de wc-rol over de camping wilt lopen. Het complex ligt vlakbij het centrum van West-Terschelling en dus ook bij de haven. Het is een ideale basis om je vakantie op Terschelling te beginnen en om vanaf hier uitstapjes te maken.


Gezellige familiecamping Mast

Dit is een gezellige familiecamping, zeker voor kinderen. Met het uitgebreide animatieteam vervelen kinderen zich geen moment. Je kunt ervoor kiezen om zelf met de tent of caravan te komen of simpel een stacaravan te huren. De camping ligt in het dorpje Formerum, dat midden op het eiland ligt. Lekker centraal om uitstapjes te doen.

3 Hoogtepunten van het eiland

decoration
De oude vuurtoren Brandaris

Op het verre westen van Terschelling vind je de Brandaris Vuurtoren. Deze 16eeeuwse toren was (en is!) een belangrijk navigatiepunt voor schepen. Er is een klein aquarium waar verschillende vissensoorten zwemmen. Ook mogen kinderen roggen aaien. Mocht je verdwalen op het eiland, dan blijft de toren een goed navigatiepunt.


Terschellingmuseum ’t Behouden Huys

Het kleine museum vertelt unieke en historische verhalen over Terschelling. Het is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Willem Barentz, die hier geboren was. Er zijn mooie exposities waar je je even waant op een middeleeuws schip dat op ontdekkingsreis is. Veel informatie waar niet alleen kinderen, maar ook volwassen veel van leren.


Het leerzame Wrakkenmuseum

Voor een klein prijsje kijk je je ogen uit in dit kleine museum. De eigenaar heeft jarenlang gedoken naar wrakken en heeft een unieke collectie aan vondsten. Achter het museum is een speeltuin met een klimfort, waar kinderen kunnen spelen. Een uniek museum dat je niet mag missen!

3 Leuke uitjes op het eiland

decoration
Centrum voor Natuur en Landschap

Tentoonstellingen, een natuurmuseum en een zeeaquarium. Het kleine museum heeft heel wat. Het vertelt hoe de Waddeneilanden zijn ontstaan en hoe eb en vloed de eilanden gevormd hebben. Het aquarium heeft verschillende soorten roggen, maar ook hondshaaien. Kinderen vermaken zich hier goed, maar leren ook nog eens wat bij!


Uitwaaien met Blokarten

Uitwaaien doe je normaal gesproken al op de Waddeneilanden, maar tijdens het blokarten waai je helemaal uit je hemd. Het strandzeilen in een klein wagentje met een groot zeil is een leuk uitje op een zomerse, maar ook op een winderige dag. Geniet van de wind door je haren en scheer over het strand!


Het Hooivak Landbouwmuseum

Het Hooivak is een uitgebreide kinderboerderij met veel dieren zoals: geiten, kalfjes en pony’s. Kinderen leren in de oude boerderij hoe brood gemaakt wordt van granen. Verder zie je in het landbouwmuseum ook hoe men vroeger het land bewerkte of omging met het vee. Voor jong en oud een interessant museum.

Jouw filters

Kaart
Je hebt geen filters geselecteerd
384

vakanties Terschelling

Reviews over Terschelling

 • 9

  Geweldig!

  Bertus Kelderman, 4-5-2018

  Dit was de eerste kennismaking samen met mijn partner en twee teckels op het prachtige Waddeneiland Terschelling. We hebben onwijs genoten van de rust en ruimte. Pracht eiland met voldoende bezienswaardigheden en things-to-do!

  Camping De Duinkant was onze bestemming in Oosterend, gelegen strak tegen de duinen aan richting de Boschplaat. De ontvangst van de eigenaren Jort en Sacha was erg hartelijk en onze huisje was top in orde en van alle gemakken voorzien. Helaas is de boschplaat tussen 15 maart en 15 augustus niet toegankelijk, dan wel bepaalde delen maar dit vonden wij niet erg daar er voldoende te doen viel. Het Wrakkenmuseum is zeker een "must" daar er van alles te zien valt. Allerlei informatie met anekdotes, verhalen-(foto's) en attributen uit de 2e wereld oorlog wat bijzonder interessant is!

  Een eiland met een groot scala aan vogels waar we zeker van genoten hebben evenals de natuur op zich. Een eiland die we vaker opzoeken!

 • 9

  Schitterend eiland, dichtbij maar toch vakantie!

  Renee, 28-4-2018

  Wel goed: heeft alles, enorm uitgestrekt strand, duinen, zee, bos, heide, wad, winkeltjes, cultuur. Kortom: alles op een paar vierkante kilometer. En zodra je op de boot stapt ben je al "vrij", je hoeft niet ver weg.

  Nadeel: in kom er al 25 jaar en het moet niet te commercieel gaan worden, dan gaat het authentieke van het eiland weg. Dat gebeurt wel heel langzaam volgens mij.

 • 9

  Onthaasten

  Elsa, 21-4-2018
  De rust, prachtige afwisselende natuur
 • 9

  Heerlijke zen vakantie!

  Roos, 20-4-2018
  Terschelling is prachtig. Ik kom altijd heerlijk tot rust.
 • 8

  Fijn uitwaaien.

  Ria, 18-4-2018
  Het is een eiland waar je voor een paar dagen heerlijk kunt uitwaaien, verschillende landschappen, gezellige dorpjes. Fietsen en wandelen. Strand, duin, wad. Wij hebben er genoten. Het waaide hard en het was niet warm, maar het was droog en daarom konden we heerlijk buiten zijn.
Terschelling scoort een 9 uit 10, op basis van 1271 reviews
Advertentie
Advertentie