Alpenkrone

We hebben de beste aanbieders voor Alpenkrone voor je op een rij gezet:
Over Alpenkrone
Ontdek de charme van Alpenkrone, het ideale toevluchtsoord voor winterplezier en ontspanning. Gelegen in het idyllische Filzmoos, belooft dit skihotel avontuur en comfort. Van verkwikkende spa-behandelingen tot gezellige avonden in het restaurant, Alpenkrone heeft alles voor een onvergetelijk verblijf. Laat je verleiden door de magie van de bergen en maak je klaar voor een vakantie vol plezier en ontspanning.
De ligging
Alpenkrone geniet van een perfecte ligging voor gezinnen met kinderen, slechts ongeveer 1,5 km van het centrum van Filzmoos. Dit charmante skihotel is de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van winterplezier, waarbij bijzondere belevenissen op de pistes gegarandeerd zijn. De omgeving biedt niet alleen prachtige ski-avonturen, maar ook een scala aan activiteiten voor na het skiën. Het vervoer naar het hotel is gemakkelijk te regelen, of je nu met de auto komt of gebruikmaakt van openbaar vervoer. Hoewel de afstand tot de luchthaven niet specifiek vermeld is, is de regio goed toegankelijk voor reizigers.
Alpenkrone beschikt over uitgebreide faciliteiten en diensten om het verblijf van elke vakantieganger zo aangenaam mogelijk te maken. Met 70 kamers, voorzien van alle gemakken, belooft dit hotel comfort en kwaliteit. Gasten worden hartelijk verwelkomd door het meertalige personeel, klaar om hulp te bieden rond de klok. De aanwezigheid van een lift zorgt voor gemakkelijke toegang tot alle kamers. Voor ontspanning biedt het hotel een prachtige tuin, een speelplaats voor de kleintjes, en een speelkamer voor extra vermaak. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de fitnessstudio, of een spelletje tafeltennis en biljart spelen. Na een actieve dag bieden de binnen- en buitenbaden, samen met de whirlpool, een heerlijke ontspanning. Verder maakt de aanwezigheid van een spa, sauna, en massagebehandelingen het aanbod compleet voor diegene die op zoek zijn naar rust en verwennerij.
In Alpenkrone start elke dag met een keur aan gastronomische mogelijkheden. Het hotel biedt verschillende verzorgingstypes aan, van ontbijt tot all-inclusive, waarmee vakantiegangers zich geen zorgen hoeven te maken over hun maaltijden. Geniet van specialiteiten in het niet-rokersrestaurant, of nip van je favoriete drankje in de gezellige bar. Of je nu op zoek bent naar een stevig ontbijt, een smakelijke middagmaaltijd of een heerlijk diner, Alpenkrone zorgt ervoor dat elke maaltijd een genot is. Voor de liefhebbers van koffie is er ook een koffiehuis beschikbaar, perfect voor een ontspannen start van de dag of een rustig moment in de middag.
In Alpenkrone zijn diverse betaalmethoden geaccepteerd voor het gemak van de vakantiegangers, waaronder Visa en MasterCard. Hoewel specifieke details over accommodatie mobiliteit, huisdierenbeleid, en dresscode in het restaurant niet voorhanden zijn, is het altijd raadzaam om direct contact op te nemen met het hotel voor de meest actuele informatie. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Lerch
Liften
Totaal aantal kamers: 75
Adresgegevens | Filzmoos 133, A-5532 |
Alpenkrone
Dit is het slechtste hotel dat ik in 20 jaar Oostenrijk heb gehad. Vier sterren is absoluut onzinnig en laat u hierdoor niet misleiden. Bij aankomst werd ik voor de keuze gesteld 6o euro bijbetalen voor een kamer aan de voorzijde of anders een kamer aan de achterkant. Ik koos voor het laatste omdat ik mij niet op deze manier voor het blok laat zetten. Nu zit ik in een kamer boven de keuken met veel geschreeuw van personeel en onaangename luchtjes. Het restaurant is een soort kantine met veel lange tafels waaraan de gasten worden gepropt. Ik werd gezet op een plek naast het saladebuffet en aan de doorgaande route van de obers. Gevolg is dat ik meerdere malen op moet staan om andere gasten langs te laten en constant dienbladen boven het hoofd heb en achterwerken boven mijn tafel van obers en gasten. Ik heb meerdere maken gevraagd om een andere tafel maar dat blijkt onmogelijk. Vreemd want er zijn constant wisselingen van gasten.
Hotel Alpenkrone ligt op 1200 hoogtemeters en wordt aanbevolen als 4 sterren echter,
- bij aankomst wordt er direct gevraagd of men een kamer wil met uitzicht op het dorp dit
kost dan wel €50 extra terwijl dit nooit op voorhand is aangegeven.
- gebruik van de kamersafe €4 extra , ook nooit aangegeven.
- ontbijt elke dag hetzelfde bolletje wit en bruin m.i. niet vers / of zelf snijden waar iedereen
met zijn handen aanzit.
- diner is smakeloos , doen wel hun best om dit zo mooi mogelijk te serveren.
- corona is hier onbekend men zit schouder aan schouder te ontbijten en aan het diner.
- mensen die slecht ter been zijn zullen met de auto naar het dorpje Filzmoos moeten.
- kamer en bedden zijn redelijk.
- ben je echte mountainbiker of kun je goed overweg met de racefiets zit je hier goed, laat
anders je fiets gewoon thuis.
- Sliberkanklamm is aanrader net als De Skywalk €97 voor 2 pers en dagje Hallstatt.
Mooi uitvalbasis voor leuke wandelingen.
Diner in dit hotel was de eerste helft ronduit smakeloos, de 2e helft was het af en toe zeker ook prima. De entourage en fantasie in de gerechten van het 4 gangen(!) menu was hoog. Kwaliteit niet.
Ontbijt was goed. Sober wat keuzes brood betreft (wit of bruin bolletje, of zelf plakken bruin brood afsnijden), maar ik heb goed ontbeten.
Bedden waren goed.
Ligging prima.
Leuk zwembadje om even baantjes te trekken 's-morgens, en lekkere sauna.
We hebben al met al een lekkere vakantie gehad. (We hadden prima wandelweer)

Alpenkrone
Hotel Alpenkrone in een wat verouderd Hotel, maar wel schoon en netjes, Bij binnenkomst werd ons gelijk gevraagd of we een upgrade wild hebben naar een kamer met beter uitzicht, en hier voor moest je dan ook meer voor bij betalen, terwijl en nergens in de brochure stond vermeld dat je voor een kamer met uitzicht meer moest betalen.
Eten is goed, alleen is het restaurant niet van deze tijd waardoor je je moet bewegen door een massa mensen om aan bv je ontbijt te komen, Op het terras slechte bediening en het valt op dat men ook niet echt moeite doet om met Nederlands gasten een praatje aan te gaan. Ook word er beloofd bij minimaal 10 nachten dat je een welness voucher krijgt, niet gekregen. Al bij al een net Hotel, goed eten, maar ze zouden wat meer aan deze kleine puntjes moeten werken.
Alles was super geregeld, zeer schone kamers/douches. Eten was perfect, de bediening was erg vriendelijk en vlot. We hadden all-inclusive en het was zoals gezegd TOP geregeld!. Het dorpje ligt op loop afstand en is buitengewoon gezellig.
Geweldig hotel waar we voor de 2e x verbleven. Super goed eten. Je kan elke dag kiezen uit verschillende 4 gangen menu's. Zelfs voor vegetariërs en kinderen is er een menu. Zeer vriendelijk en hulpvaardig personeel.
De kamers zijn zeer prettig en de bedden liggen fantastisch. Het uitzicht vanuit onze kamer op de bergen (bischofsmütze) was erg mooi.
Een zwembad en Sauna zijn ook aanwezig en keurig onderhouden.
Enig minpuntje is dat als je te voet naar het dorp gaat, het best een zware klim naar boven is. Maar ach we kwamen voor het wandelen dus dit namen we voor lief.
Voor de wintersporters:
In de winter is er een skibus van het hotel die je naar de piste brengt en weer ophaalt.