Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Over Rio Requesa
In de Italiaanse regio Ligurië vind je Rio Requesa Camping. Op deze camping kun je zowel in een huurtent als met je eigen tent of caravan verblijven. Het sanitair is schoon, maar simpel. De kids spelen in het hangmattenbos of bij het beekje. Ook kun je badmintonnen of pingpongen op de camping. Gelegen tussen Genua en La Spezia.
Vakantiegangers zijn dol op de kleinschalige, rustige camping verscholen in natuurlijke schoonheid. Met ruime plekken en basisvoorzieningen als verse croissants in de ochtend, een plek voor koelelementen, en gekoelde drankjes, biedt het de essentie van kamperen. Een klein zwembad en een verfrissende beek verrijken de ervaring, net als de vuurvliegjes die 's avonds dansen. De ontspannen sfeer spreekt boekdelen; families keren zelfs terug voor de serene omgeving, de kinderen vermaken zich prima zonder georganiseerd vermaak. De omgeving nodigt uit tot avontuur, met prachtige natuurtochten naar lokale culinaire hoogtepunten en adembenemende kustlijnen. Een gemeenschappelijk kampvuur en een eerlijkheidssysteem voor consumpties voegen een warm, gemeenschapsgevoel toe.
Adresgegevens | Loc Fraseneggi, I-19010 |
Rio Requesa
Hele fijne camping midden in de natuur. Ruime plaatsen, mooi sanitair. We hadden de mooiste plek met onze tent. Konden zo het bos in lopen.
Jose en haar echtgenoot ( sorry ben je naam even kwijt) waren dit jaar als beheerders begonnen. Daar mag de eigenaar blij mee zijn, Hele fijne mensen. We voelden ons gelijk heel welkom en thuis. Je kon alles aan ze vragen . Hadden ook interesse in de bezoekers. En de zelf gebakken broodjes zijn heerlijk
Voor de eigenaar: het laatste stukje toegangsweg mag wel verbeterd worden en de zekerheid van elektriciteit mag wel verhoogd worden. Toen het drukker werd op de camping viel die vaak uit.
We hadden een fantastisch verblijf daar en de omgeving is prachtig.
Aanrader is om te gaan eten bij agriturismo pasta Matta. Echt heerlijk eten en lieve bediening voor weinig geld.
Kleinschalige camping in de natuur. Toegankelijkheid camping is niet optimaal vanwege slechte kwaliteit infrastructuur. Varese Ligure is enige plaats in omgeving met voorzieningen. Afstand naar de kust is qua kilometers te overzien, maar vraagt qua reistijd wel een uur. Sfeer op camping is gezellig en ontspannen. Tijdens hoogseizoen zijn er vooral gezinnen met jonge kinderen aanwezig. Voor 16.00 uur kun je niet op camping terecht om je tent op te zetten. Eigenaresse toont zich hier niet flexibel.in. Wij hadden dat graag anders gezien.
Prima rustige camping met ruime plekken. Geen luxe, maar wel alles wat je nodig hebt bij kamperen. Iedere ochtend verse croissants, mogelijkheid om koelelementen in te vriezen, verkoop van gekoelde drankjes. Een klein zwembad en ook een heerlijk koele beek waar s avonds vuurvliegjes rondvliegen. Vriendelijke en behulpzame eigenaar en beheerders. Voor ons was het een heerlijke vakantie in een prachtig gebied.
Voor het tweede jaar achtereen zijn we een week verbleven, met een vouwwagen. Er zijn vier vouwwagen plekken. Dat we teruggekomen zijn zegt al genoeg, dat doen we eigenlijk nooit. De sfeer is zo heerlijk relaxed, de kids vermaken zich met een simpel maar schoon zwembad, en vooral met elkaar. Geen animatie, geen vermaak, maar wel ontzettend veel te doen in de omgeving. Een klimtocht van een half uur door schitterende natuur naar het beste pizza restaurant in de omgeving was bij ons een ware hit. Wat een mooie beleving. Ook de kustlijn en cingue terre zijn adembenemend. Bart en Mariska runden dit jaar de camping en dat deden ze fantastisch. De sfeer was optimaal, het was schoon en netjes. En dat is niet altijd eenvoudig voor een camping die zo verscholen in de natuur ligt. Iedere avond werd er een kampvuur gemaakt. De receptie is voorzien van een koelkast waar iedereen consumpties uit kan nemen door een streepje te zetten bij je tent. Top
Kleine gemoedelijke camping in de natuur. Prachtige streek, heerlijke strandjes en mooie dorpjes in de buurt (wel minimaal 45 minuten rijden). Varese Ligure ligt wel vlakbij (ga daar vooral een keer lunchen bij Osteria du Chicinettu)! De kampeerplekken zijn ruim, maar je zit best wel dicht op elkaar. Iedereen gunt elkaar rust en privacy, waardoor je geen last hebt van elkaar, na 22u is het stil. Je hoort dan alleen nog het kabbelende beekje. De wandeling naar pizzeria Rita vanaf de camping is absoluut de moeite waard (met een beetje geluk zie je een hert). Lieve en behulpzame beheerders. Wij zagen voor het eerst vuurvliegjes ‘s avonds en de familie zevenslapers in het sanitairgebouw zorgde voor grappige situaties. Er waren veel gezinnen met jonge kinderen, er is een klein lekker fris zwembad en ‘s ochtends vers brood en warme croissantjes. Alle ingrediënten voor een fijne vakantie!