Over Le Soline
Bij Le Soline voel je de sfeervolle vakantiesfeer meteen. Dit fijne vakantiehuis ligt op korte afstand van het strand en ademt warmte en gezelligheid uit. Hier wacht je een stralende vakantie vol zon, zoutige zeelucht en ontspanning. Het eerste duikje in de Middellandse Zee is dichtbij, wachtend op jou om te genieten!
De ligging
Le Soline ligt in het hart van de mediterrane streek, dichtbij de Italiaanse kust. Het is de ideale plek om de zandstranden en historische dorpjes te ontdekken. Je rijdt er zo naartoe en je wandelt zo het warme zand op voor die ultieme vakantieveil. De omgeving barst van de leuke plekjes om te bezoeken en dat maakt je vakantie extra vrolijk en relaxed.
Bij Le Soline waan je je meteen thuis. Het sfeervolle vakantiehuis ademt een gezellige en frisse sfeer uit, perfect voor een ontspannen verblijf. De faciliteiten bieden alles wat je nodig hebt: een knusse zithoek, goede slaapvertrekken en je eigen terras om te genieten van de warme zon. Van de mooie tuin haal je al snel dat vakantiegevoel en je voelt meteen dat hier de vakantietijd begint. Het comfortabele huisje is ideaal voor relaxte momenten en gezellige avonden met familie of vrienden.
Bij Le Soline kom je lekker genieten van eenvoudige, verse maaltijden. Zeker bij het ontbijt haal je verse broodjes en lokale delicatessen. In de omgeving vind je leuke eateries waar je smakelijk kunt tafelen of een verfrissend drankje drinkt. Overdag geniet je van de zon op je terras en ’s avonds wandel je gezellig door de buurt waar altijd iets leuks te doen is. Het is precies die relaxte sfeer die je vakantie compleet maakt.
De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting. Je bent hier verzekerd van een fijne tijd, en met deze praktische info ben je goed voorbereid op je vakantie. Zo staat niets meer in de weg om volop te genieten!
Adresgegevens | Via delle Soline 51, I-53016 |
Le Soline
De camping is schitterend gelegen met een fenomenaal uitzicht op de Orciavallei. Vormt een goede uitvalsbasis om Toscane en Umbrië te verkennen. Terrassencamping (steil) in een olijvenboomgaard: bovenste deel voor campers en het overige overgrote deel voor tentkampeerders zoals wij. ‘s Nachts aangename temperatuur. Grote plaatsen. Het 25m zwembad is heerlijk voor een verkoelende duik. Ook de lokale bevolking maakt gebruik van dit zwembad. De camping werd tot voor enkele jaren door gezinnen met kinderen/jongeren bezocht die zich hier met elkaar en de Italiaanse dorpsjeugd volop vermaakten. Inmiddels weten veel minder kampeerders deze camping te vinden. En zijn er dus minder kinderen/jongeren. Er is wel sprake van een internationale mix aan gasten. De voorzieningen zijn basaal maar wat ons betreft goed genoeg. De kwaliteit van het restaurant varieert, afhankelijk van de kwaliteiten van de kok, maar voldoende eetadresjes in de buurt.
Wij verblijven in een 4 pers staancaravan. Het is schoon maar primitief. Het keuken gerei is niet veel, wij hadden nog een beetje eigen servies mee zoals plastic wijnglazen, mokken e.d.
Geen waterkoker of koffiezetapparaat. Dus deden het in een pannetje en cafetière, wordt ook wel French Press genoem. Werkte ook prima. Gewoon creatief zijn op deze camping.
Neem eigen campingstoelen mee, er staan alleen kuipstoeltjes.
Onze Kids 11 en 15 jaar is er weinig te doen. Helaas weinig leeftijds genoten. Voetbalveld is in vergetelheid gesteld, restaurantje naast het zwembad zijn de luiken meestal gesloten. Speeltuin is 1 schommel. Het is meer voor mensen die erop uit gaan even een plons willen maken eten, genieten van het avond zonnetje en dan slapen en de volgende dag weer op pad gaan. En wat andere zeggen dat de tijd heeft stil gestaan heeft zo zijn charmes.
Nooit weer! Prachtige locatie maar de tijd heeft er enorm stil gestaan. Tijdreizen kan dus als je wilt weten hoe het er in de vroegere jaren uit gezien moet hebben. Toiletten lijken wel schoon maar dus zeer verouderd. En blijkbaar elke zaterdag disco van 22 tot 02:30. Geen rustige camping dus maar meer iets voor jongeren. Niet wat wij zoeken.