Laagsteprijsgarantie
5.4
MatigScore uit

Over De Hoofdige Boer

Ontdek de charme van De Hoofdige Boer, een sfeervol hotel in het pittoreske Almen. Hier vind je een mix van gastvrijheid, moderne faciliteiten en een scala aan recreatieve activiteiten. Of je nu komt voor de rustige tuin, de fietsverhuur om de omgeving te verkennen, of de toegankelijkheid voor iedereen, dit hotel biedt een unieke ervaring voor elke vakantieganger.

De ligging

De Hoofdige Boer is prachtig gelegen in Almen, een idyllisch plekje dat de perfecte uitvalsbasis vormt voor het verkennen van de rijke natuur en cultuur van de omgeving. Of je nu houdt van wandelen, fietsen of gewoon genieten van de rust, hier zit je goed. Hoewel het hotel niet direct aan het strand ligt, biedt het landschap rondom Almen genoeg water en natuur voor een ontspannen verblijf. De dichtstbijzijnde stad is gemakkelijk te bereiken voor wie op zoek is naar cultuur of winkelmogelijkheden. Met de auto of het openbaar vervoer ben je zo op weg naar de mooiste bezienswaardigheden in de regio.

Bij De Hoofdige Boer staat gastvrijheid voorop. Het hotel biedt een scala aan faciliteiten om het verblijf van elke vakantieganger zo aangenaam mogelijk te maken. Met gratis parkeergelegenheid, Wi-Fi toegang door het hele hotel, en een vriendelijk receptieteam dat altijd klaarstaat om je vragen te beantwoorden, voel je je direct welkom. Voor de actieve vakantieganger is er een fietsverhuur om de omgeving te verkennen, en de tuin biedt een heerlijke plek voor ontspanning. De toegankelijkheid voor mensen met een beperking is goed geregeld, met voorzieningen zoals rolstoelvriendelijke kamers en toegankelijke vrijetijdsbestedingen, zodat iedereen van een zorgeloos verblijf kan genieten.

Culinair genieten staat centraal in De Hoofdige Boer. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, een gezellig koffiehuis en een uitnodigende bar, waar je terecht kunt voor zowel een uitgebreid ontbijt als een heerlijke middagmaaltijd. Voor de liefhebbers van specifieke dieetwensen worden op aanvraag dieetgerechten en kindermenu's bereid. Daarnaast biedt het hotel speciale menu's, waardoor er voor elke vakantieganger wat wils is. Of je nu zin hebt in een snelle hap of uitgebreid wilt dineren, de keuze is aan jou.

Het is goed om te weten dat De Hoofdige Boer aandacht heeft voor vakantiegangers met beperkte mobiliteit, door het aanbieden van aangepaste faciliteiten en voorzieningen. Hoewel specifieke informatie over huisdierenbeleid, dresscode in de restaurants of betalingsmethoden niet vermeld staat, is het altijd raadzaam om direct bij het hotel te informeren naar de meest actuele informatie. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.

• Airconditioning

5.4
MatigScore uit 4 reviews

Klacht Hoofdige Boer
Door Thea Hazelhoff op 22-03-2026

We kwamen met 7 personen om tijdens een wandeling even koffie te gaan drinken bij de Hoofdige Boer, bestelling op den duur opgenomen en vervolgens kregen we te horen dat we niet apart konden afrekenen, dat waren de huisregels van de Hoofdige Boer.
Dat jullie hiermee de plank mislaan hebben jullie niet door. Ik organiseer regelmatig wandelingen in de omgeving van Almen, maar wij komen hier nooit weer. Als het nu super druk was, nee dus en genoeg personeel.
Jammer, ik kom hier dus nooit weer.

Gastvrij hotel
Door Maarten op 13-09-2023

Prachtige omgeving in Berkelstreek; aangenaam rustig. Prima kamer en ruime badkamer. Ontbijt was goed, maar niet overdadig. Diner was zeer goed. Zeer gastvrije ontvangst. Veel senioren, maar daar horen wij inmiddels ook bij.

Alles goed verzorgd maar de kok?!
Door Liesbeth Boots op 04-08-2022

Iedereen even vriendelijk en voorkomend. Alles schoon en verzorgd. Het enige minpunt vonden wij het diner! Laf van smaak en de groenten uit blik en/of warm gehouden? Het eerste maal teruggenomen en vervangen door een andere hoofddis maar ook deze hebben we nauwelijks aangeroerd. Tip: Nieuwe kok!

Leuk familiehotel met prima eten.
Door Loes op 24-05-2022

Wat gedateerde kamer met zacht bed. Schoon en waterkoker voor koffie/thee. Goed ontbijt, heerlijk diner en een zeer vriendelijke bediening. Fietsenhok is krap maar wel met oplaadpunten voor e-bikes. Gezellig hotel in een mooie omgeving.