/Wit-Rusland

Vakantie in Wit-Rusland

Wit-Rusland is een bijzonder land in het oosten van Europa. Tijdens een vakantie naar Wit-Rusland ervaar je de mooie natuur, de intrigerende cultuur en de vriendelijke lokale bevolking.

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over Wit-Rusland

Wit-Rusland is een bijzonder land om naar af te reizen voor een vakantie. Het Oost-Europese land, ook wel Belarus genoemd, is jaren geleden onafhankelijk verklaard, maar de afhankelijkheid van Rusland is nog groot. Een vakantie naar Wit-Rusland is zeker de moeite waard voor wie houdt van eenvoud, vriendelijke mensen een intrigerende cultuur. En wat te denken van de prachtige natuur?

Minsk, moderne metropool

Theaters, kerken, monumenten en -maar liefst 139!- bibliotheken. Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland ontwikkelt zich in rap tempo tot moderne westerse metropool. Gelegen in het heuvelachtige en bosrijke gebied en aan de rivier de Svitslotsj, is er altijd een schitterend uitzicht beschikbaar. Must see: de Nationale Bibliotheek is een architectonisch hoogtepunt en wordt ’s avonds spectaculair verlicht.

Oerbossen en kuuroorden

Wit-Rusland is een vlak land met oerbos, moerassen en rivieren en heeft drie nationale parken: Berezinsky, Pripyatsky en Belovezhskaya Pushcha. Ver buiten Minsk, op de grens met Polen ligt het Oerbos van Bialowieza. Zoals de naam al doet vermoeden is dit het oudste stukje Europese ‘wildernis’ dat vrijwel onaangetast is. Vroeger jaagden Poolse Koningen en Russische Tsaren hier op wilde zwijnen, elanden en ander wild. UNESCO heeft het bos op de wereld Erfgoedlijst geplaatst, waardoor het een beschermd natuurgebied blijft. Lekker relaxen? In Wit-Rusland vind je talloze kuuroorden.

Goed om te weten

Juni, juli en augustus zijn de beste maanden voor vakanties in Wit-Rusland. In de winter kan het erg koud en regenachtig zijn. Je vindt er redelijk veel goedkope hotels. Zoek je last minute een overnachting in Wit-Rusland? In het hele land bieden veel particulieren een slaapplaats aan. Vanaf Amsterdam vlieg je in 2,5 uur rechtstreeks naar Minsk. De trein is ook een goede optie.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.