/Spanje/Catalonië/Palafrugell

Vakantie Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is een klein dorp aan de Costa Brava. De kustlijn is hier bezaaid met lange stranden en kleine baaitjes. De authentieke witte huisjes maken Calella de Palafrugell tot een pittoresk dorp.

Spanje
Catalonië
Palafrugell
Verwijder filters

0 accommodaties

Over Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is een klein dorp aan de Costa Brava. De kustlijn is hier bezaaid met lange stranden en kleine baaitjes. De authentieke witte huisjes maken Calella de Palafrugell tot een pittoresk dorp. Vanuit hier verken je al lopend of fietsend de kust via de Camino de Ronda. Een vakantie in Calella de Palafrugell betekent heerlijk ontspannen onder de Spaanse zon.

Camino de Ronda

Dit kustpad kun je in twee richtingen volgen tijdens je vakantie in Calella de Palafrugell. Hou er wel rekening mee dat dit pad veel trappen en tunnels kent waardoor het pad minder geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Loop je de ene kant op, dan kom je uit bij de badplaats Llafranc. Dit plaatsje heeft een drukke haven en doet een beetje Frans aan zoals de naam al prijsgeeft.

Volg je het pad de andere kant op, dan kom je uit bij het kleine El Golfet strand. De roodgekleurde rotsen in combinatie met het groene landschap maken dit tot een kleurrijke en fotogenieke plaats. Je kunt een bezoekje aan dit strand goed combineren met een bezoek aan de botanische tuin van Cap Roig. Ook het kasteel dat hier staat is de moeite waard om te bezoeken.

Charmante dorpjes in de omgeving

Het middeleeuwse dorp Pals moet zeker op de lijst staan van dorpjes die je wilt bezoeken tijdens je vakantie in Calella de Palafrugell. Het oude historische centrum is bijzonder goed bewaard gebleven en wordt in de zomer druk bezocht. Neem ook een kijkje in een van de traditionele keramiekwinkels. Wie weet vind je hier nog een leuke souvenir voor het thuisfront.

In San Sebastián de la Guarda staat een Iberische nederzetting met huizen die van wel 7000 jaar terug dateren. Voor een romantische avond zorg je ervoor dat je hier rond zonsondergang bent zodat je de zon in de zee kunt zien zakken en kunt genieten van een prachtig uitzicht over de huizen.

Het water op

Een van de leukste to do’s tijdens je vakantie in Calella de Palafrugell is het maken van een boottocht langs de kust. Ben je op zoek naar wat meer actie? Maak dan een uitstapje naar de Medes eilanden waar je kunt snorkelen of duiken. Staat er voldoende wind? Ga dan kitesurfen langs de kust of kies voor een tocht op een zeilboot.

Een vakantie in Calella de Palafrugell staat in het teken van zon, zee en strand in een prachtige omgeving. Spreekt dat jou wel aan? Boek dan een geschikte accommodatie en vertrek richting het zuiden!

Wat zeggen bezoekers over

Palafrugell

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.