/Saoedi Arabie

Vakantie in Saoedi-Arabië

Toe aan avontuur? Dan ben je in Saoedi-Arabië aan het juiste adres. Deze bijzondere bestemming is met geen enkel ander land ter wereld te vergelijken.

Saoedi Arabie
Verwijder filters

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Lees meer over Saoedi-Arabië

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie en wil je je jezelf onderdompelen in een heel andere wereld? Dan is Saoedi-Arabië echt iets voor jou! Dit mysterieuze land heeft een grote aantrekkingskracht op veel reizigers. De skyline van Saoedi-Arabië bestaat uit wolkenkrabbers en moskeeën. De lange kustlijn heeft brede zandstranden waar je zomaar dromedarissen tegenkomt. En in de Rode Zee maak je prachtige duiken tussen kleurrijke vissoorten en koraalriffen.

Overweldigend olieland

Waar het land eerst alleen toegankelijk was voor enkele uitverkorenen, zoals pelgrims met de bestemming Mekka en rijke oliesjeiks uit Texas, is het nu toegankelijk voor toeristen met speciale visa. De kosten daarvan zijn hoog en de voorwaarden intimiderend. Toch laten veel avontuurlijke reizigers zich daar niet door weerhouden: het bijzondere gevoel om in dit overweldigende olieland te zijn weegt zwaarder. Saoedi-Arabië bestaat voor een groot deel uit woestijn en heeft grote hoeveelheden aan aardolie, ‘het zwarte goud’. In Saoedi-Arabië liggen de twee belangrijkste heilige plaatsen van de islam: Mekka en Medina. Voor niet-moslims zijn deze steden verboden gebied. Naast de woestijn en de groene oases kun je in Saoedi-Arabië moderne steden en authentieke dorpjes bezoeken. In de Rode zee kun je naar hartenlust zwemmen, duiken en snorkelen.

Ramadan

De ramadan is de heilige maand voor iedere moslim, het is de maand van vasten en bidden. Omdat de islamitische kalender gebaseerd is op de cyclus van de maan, valt de ramadan niet steeds op dezelfde data van de Gregoriaanse kalender. Check dus even of het niet net ramadan is als je een last minute naar Saoedi-Arabië boekt! Tijdens deze dertig dagen zijn veel faciliteiten in Saoedi-Arabië gesloten. Ook de hotels functioneren maar in beperkte mate en het is lastig om overdag iets te eten of drinken te krijgen.

Hete zomers

Saoedi-Arabië heeft een woestijnklimaat. De temperaturen liggen in de winter rond de twintig graden en in de zomer rond de vijfendertig. De beste reistijd voor Saudi-Arabië is november tot en met maart. In deze periode kun je het land ook het beste bezoeken voor een zonvakantie. Houd zeker in de warme maanden rekening met de kledingvoorschriften. Zelfs als het heel heet is, moet je je lichaam volledig bedekken. Vermijd liever de extreem hete zomermaanden met temperaturen tot 54 graden en bijbehorende zandstormen die je gezichtsveld tot op een paar meter beperken.

Gekruide gerechten

Houd je van gekruide gerechten? Dat zit je in Saoedi-Arabië goed! De keuken is een stuk pittiger dan de Nederlandse. Gegrilde kip is erg populair als hoofdgerecht, evenals ful medames, een mengsel van gestampte bonen, knoflook en citroen. Natuurlijk kun je hier ook volop falafel en shoarma eten. Een echte Arabier eet graag met zijn handen. Althans, met zijn rechterhand, want je linkerhand is onrein in Saoedi-Arabië. Bij elke maaltijd wordt brood geserveerd, een pita, waarmee je het eten kunt oppakken. Een vork en mes zijn daarmee overbodig. Bij een maaltijd met kip, rund of lam krijg je meestal heerlijke sauzen en rijst geserveerd. In de Arabische keuken wordt gul gebruik gemaakt van olijfolie. Het drinken van alcohol is overigens streng verboden in Saoedi-Arabië en zelfs de duurste hotels serveren dit niet. Daarentegen vind je wel talloze koffiebars, vooral in de hoofdstad Riyad.

Overnachten in Saoedi-Arabië

Tijdens je vakantie in Saoedi-Arabië zal je voornamelijk dure hotels tegenkomen. Omdat het land niet is ingericht voor toerisme, zijn er maar weinig goedkope accommodaties. Goedkoop kamperen in de woestijn is wel mogelijk en biedt je een adembenemend zicht op de sterrenhemel. Toch op zoek naar dat ene goedkope hotel? Bekijk de ervaringen van andere reizigers! Verdiep je in de reviews op onze website en ontdek waar je allemaal kunt overnachten.

Praktische zaken voor vakanties naar Saoedi-Arabië

Jarenlang was het land afgesloten voor buitenlandse toeristen. Nog steeds is het erg lastig om een visum voor Saoedi-Arabië te krijgen, maar het is inmiddels wel mogelijk als je aan de vele regels voldoet. Je kunt nu zelfs last minutes boeken! Naast een visum moet je over een paspoort beschikken dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit het land. Let op de strenge kledingregels in het land. Als vrouw dien je tijdens de hele vakantie in het openbaar een abaya te dragen, een lang traditioneel kledingstuk dat bijna het hele lichaam bedekt.

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.