/Letland

Vakantie in Letland

Letland is nog niet zo bekend bij het breder publiek, maar deze relatief onontdekte bestemming is absoluut een aanrader!

0 accommodaties

Over Letland

Cultuurhoppen in de hoofdstad, zonnen op het strand en het bewonderen van de breedste waterval van Europa. In Letland kan het allemaal. En vind je dit nog niet genoeg? Dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan het natuurpark of de bergen in voor een wintersportvakantie. Of misschien wel op bezoek bij een van de Baltische buurstaten Estland en Litouwen.

Op stap in de hoofdstad

Als je naar Letland op vakantie gaat, mag je hoofdstad Riga niet overslaan. Als je van rondstruinen houdt, kun je naar Rigas Centraltirgus: een enorme markt in een oude zeppelinfabriek. Mooi is het indrukwekkende Melngalvju Nams, het voormalige huis van de Broederschap van de Zwarthoofden dat na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog geheel herbouwd is. Lekker relaxen op het strand? Ga dan naar JÅ«rmala. Deze badplaats ligt vlakbij Riga en heeft een uitgestrekt strand waar je als zonaanbidder helemaal goed zit.

De breedste waterval

Ook als natuurliefhebber kom je niets tekort tijdens je vakantie in Letland. Voor de breedste waterval van Europa ga je naar KuldÄ«ga. In de buurt van deze plaats vind je de waterval Ventas Rumba, die ongeveer 240 meter breed is. Dat de waterval breed is, betekent trouwens niet dat ie ook hoog is. De afstand die het water moet overbruggen is slechts een meter. Waterval afgevinkt? Dan kun je door naar het Nationaal park Gauja, waar de gelijknamige rivier z’n weg vindt. In het oudste Nationale park van Letland tref je ook het stadje Sigulda en het oude kasteel Turaida.

Goedkope last minutes

Het is mogelijk om op een goedkope manier naar Letland te reizen. Er zijn verschillende low cost vliegmaatschappijen die naar Riga vliegen. Een last minute naar Letland behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.