Adresgegevens | 6 Route de la Goutte, 03360 |
Les Bergeries
Les Bergeries is een boerderij met een aantal vakantiehuisjes rond een binnenplaats. Een leuke plek om met meerdere gezinnen op vakantie te gaan. Corrie is een vriendelijke gastvrouw, ze geeft graag tips voor activiteiten. Er is buiten van alles te doen voor de kinderen, een zandbak, trampolines, fietsen, voetbal doeltjes en heerlijk veel ruimte.
Helaas was het huisje vies. Bij aankomst hebben we eerst de meeste spinnen weggehaald en de keuken schoongemaakt. Maar ook de binnenkant van de kastjes, de koelkast, prullenbak en de badkamer waren niet schoon. Er was veel spinnenrag in het huis en de hoeken van de kamers waren niet gezogen of gedweild. Ook sommige matrassen waren aan vervanging toe.
Wij hadden de pech dat toen we aankwamen de meertjes in de buurt gesloten waren i.v.m. blauwalg. Het dichtsbijzijnde meer waar gezwommen kon worden was 3 kwartier rijden.
Als het huis schoon was geweest, was het een fijne vakantieplek geweest.
Wij zijn 2 weken in het appelhuisje geweest met ons vieren. En wat hebben we enorm genoten van onze vakantie! Er is veel te doen voor de kinderen rondom het huis en in de omgeving. Gastvrouw Corrie zorgt er voor dat je je enorm welkom voelt en het liefst ga je niet meer naar huis! Tot volgend jaar Corrie!
Wat hebben we het fijn gehad! Een unieke plek met knusse huisjes. De kinderen kunnen heerlijk vrij spelen. Er waren veel andere Nederlandse gezinnen. Voor de kinderen een trampoline, speelhuisje in de schuur, skelter, fietsjes, zandbak, blokkenhoek en schommels. Rust, uitzicht, gezelligheid. Niks moet en er kan veel. Onze tweeling van 6 hebben heerlijk gespeeld. Voor onze oudsten (10 en 12) is er in de omgeving ook genoeg te doen. Zwemmen, kanoën, klim en survival park. Kastelen.. En nog hebben we de helft niet gezien en gedaan.
De gastvrouw is erg lief en heel gastvrij. Dat gaf ons een heel welkom en vertrouwd gevoel. Je kunt merken dat ze het geheel met veel liefde beheert. Ook zijn de Fransen in deze omgeving heel vriendelijk! Kortom een aanrader!
Wij hebben een prachtige vakantie gehad. De omgeving is prachtig en er zijn veel leuke plaatsen in de omgeving te bezoeken.
Verder is het heerlijk rustig, zijn de woningen goed onderhouden en eigenaresse zeer vriendelijk en behulpzaam.
Wat hebben wij enorm genoten van ons verblijf bij Les Bergeries. We hebben in juli 2021 twee weken doorgebracht in Maison des Cerises, een prachtig oud Frans huis met dikke muren wat voor koelte beneden zorgt en met prachtige oude elementen zoals de ramen en vensterbanken in de heerlijk ruime keuken (met vaatwasser!).
We zijn een gezin met 3 tieners en een hond, wij sliepen met onze hond beneden en onze kinderen hadden alledrie een riante slaapkamer (en badkamer!) boven. De tuin was voortreffelijk, bood voldoende schaduw gedurende de dag en had heel veel ruimte en ruim voldoende zitmogelijkheid op luxe teakhouten standenstoelen. We hebben dan ook veelvuldig heerlijk in de tuin vertoefd.
In de omgeving is heel veel te doen en te zien. We hebben o.a. een tochtje over het water in een elektrisch bootje gemaakt, de kinderen hebben zich uitgeleefd in het klimbos, we hebben gekanood, naar Bourges geweest, omgeving verkend.
Gastvrouw super!