Over Camping Les Airelles
Stel je voor dat je vakantie een combinatie is van water, bergen, grote open ruimtes en frisse lucht. Camping Les Airelles in de Hautes Alpes biedt alles wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie. Gelegen op 3 kilometer van het meer van Serre-Ponçon, ben je omringd door natuur en rust. Geniet van de bruisende activiteiten ter plaatse of ontspan in de serene omgeving, alles wat je nodig hebt is binnen handbereik.
Locatie en omgeving
Camping Les Airelles ligt ideaal voor liefhebbers van de natuur. Gelegen aan de rand van het bos van Mazelière, ben je toch snel in het gezellige stadscentrum. Het meer van Serre-Ponçon ligt op slechts 3 kilometer afstand en biedt talloze mogelijkheden voor watersport, zwemmen en zonnebaden. Met 80 kilometer aan kustlijn en diverse aangelegde stranden is het een paradijs voor natuurliefhebbers. Wandel door schilderachtige dorpjes zoals Baratier en Embrun, of ontdek historische stadjes zoals Briançon. Voor een unieke ervaring zijn er ook verschillende markten met lokale producten in de regio. De toegang tot het Parc des Écrins biedt uitstekende wandelpaden net buiten de camping.
Services en faciliteiten
Camping Les Airelles beschikt over een breed scala aan faciliteiten voor een aangename vakantie. Het verwarmde zwembad van 280 m² is perfect om in af te koelen, en kinderen zullen dol zijn op het peuterbad en de waterspelletjes. Voor de jonge avonturiers zijn er een kinderspeelplaats, opblaasbare speeltoestellen en zelfs een skatepark! Geniet van de lokale keuken in het restaurant of haal vers brood en gebak bij de winkel. De camping biedt gratis wifi, een wasserette en verhuurmogelijkheden zoals fietsen en beddengoed. Daarnaast zijn er regelmatige evenementen en activiteiten in de zomer, waaronder een jeu-de-boulesbaan en thema-avonden, zodat er altijd iets te beleven is.
Camping Les Airelles heeft betaalbare voorzieningen, waaronder laadpunten voor elektrische auto's. Betalingen kunnen op verschillende manieren gedaan worden. Hondenbeleid is niet specifiek aangegeven, dus controleer dit ter plaatse. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
De camping ligt prachtig in de bossen, vlakbij Embrun, en biedt veel ruimte met grote kampeerplaatsen. Het is een stralende plek voor wie van rust en natuur houdt. Je zult genieten van de gezellige sfeer, de knusse sanitaire voorzieningen en een restaurant met heerlijke pizza’s. Het water in het zwembad is perfect voor een verfrissende duik, en de omgeving knapt onmiddellijk je vakantiekriebels op met prachtige wandelingen, markten en pittoreske dorpjes zoals Briançon en Barcelonnette. De broodservice en de vriendelijke eigenaar maken het gevoel nog gezelliger. Al is er af en toe wat ruimte voor verbetering, de zon, de natuur en de sfeer zorgen voor herinneringen om lang van te genieten.
Adresgegevens | Route des Orres, F-05200 |
Camping Les Airelles
Mooi gelegen, groene terras camping. Medewerkers ontzettend vriendelijk en spreken prima Engels. Plekken ruim en keurig. Er was geen water op de plek. Dat hoeft van ons ook niet perse maar een algemeen waterpunt was fijn geweest. Leuk restaurant met heerlijke pizza’s en prima kaart. Goede broodjes service, ‘s avonds voor 19 uur bestellen en ‘s morgens ophalen. Zwembad niet groot maar oké voor een verfrissende plons. Voor tieners niet heel veel te doen al hadden die van ons leuke aansluiting met een groep Franse jongeren. Sanitair beneden krap en water vaak koud. Boven een stuk ruimer maar ook daar vaak koud water. Dat kan echt beter! Hygiëne prima in orde maar qua schoonmaak tijden niet handig. Vaak in de ochtend tussen 9-10 uur. In de omgeving genoeg te doen. Sowieso is de natuur prachtig! Wij hebben genoten van een dagje Les Orres, Briancon, Barcelonnette. Op het meer in Embrun is super veel te doen! Hier vermaakt de jeugd zich prima
Stilte om 23:00 wordt niet gehandhaafd. Ten koste van de hele camping kan een klein groepje rockfans de nachtrust van de hele camping verstoren. Walgelijk! 🤮 Gillende jeugd, blaffende honden en vuilnis die om 5:00u ‘s ochtends met kabaal wordt opgehaald.
Schoonmaken is niet hun sterkste kant. Er worden schoonmaaktijden aangegeven. Echter deze worden niet gehandhaafd. Betekent dat je rond 9:00u niet in het toiletgebouw kan. Daarnaast is het Toiletgebouw verouderd, krap en donker. Wasmachines werken niet naar behoren.
Het water was afgesloten voor het hele dorp. Dit betekende geen water voor de camping. Werd enkel in het Frans gecommuniceerd.
Sigarettenpeuken op de kampeerplek. Onlogische beplanting, scheve plekken en bijna onmogelijk om je kampeermiddel recht of normaal op je plek kunt zetten.
Website etc. zien er strak uit. Mooie plaatjes, maar de werkelijkheid is echt anders…
Wauw, wat een verademing is deze camping! Prachtig gelegen in de bossen niet ver van Embrun.
Kampeerplaatsen zijn (zeer) groot (hadden plek 105), met zowel zon als schaduw. Er is geen winkeltje, maar wel een prima brood service (voor 19uur bestellen, volgende dag vanaf 8uur afhalen).
Pizza's zijn heerlijk en behoorlijk aan de maat (groot dus 😁).
Sanitair is niet mega modern, maar wel altijd brandschoon!
Eigenaar is zeer vriendelijk en straalt uit dat hij met zeer veel plezier deze camping runt (met z'n vrouw), dit viel me echt positief op!
Omgeving is zeer mooi en dit is een prachtige uitvalsbasis om naar dorpjes of markten te gaan, maar ook prachtige wandelingen (Grand Morgon is aanrader) of een dagje naar het (stuw)meer.
Zeer prettige vakantie gehad hier.
2 kleine verbeterpunten:
- Temperatuur van de douches zou iets constanter mogen.
- Wifi (internet) is absoluut niet berekend op het aantal gebruikers en daardoor zo goed als onbruik
Camping Les Airelles
Heerlijke camping met mooie ligging. Wij hebben gekampeerd en vonden de plekken ruim en netjes. Het is een terrassen camping waardoor je je dagelijkse stappen zeker gaat halen. Veel te doen in de omgeving zowel actief, relaxed als natuur. De camping is erg goed onderhouden en heeft keurig sanitair met wc-papier. Enige wat ontbreekt is een wc-bril. Het restaurant is goed en de pizza’s zijn erg aan te bevelen. Het zwembad is in het hoogseizoen net groot genoeg om iedereen kwijt te kunnen. Kortom wij komen hier zeker terug om nog eens te kamperen. Het personeel is behulpzaam en spreekt Engels. Dus je kunt fijn communiceren met de staff.
Dit is echt een fantastische camping! Klein, maar niet té klein, met een prachtige ligging, veel schaduw, natuurlijk ingedeeld, fijn zwembad met schitterend uitzicht over de bergen. Het personeel is heel aardig en behulpzaam. We huurden een trappertent die prachtig was met veel privacy en van alle gemakken voorzien! De wifiverbinding is niet altijd even goed, maar dat stoorde ons niet. Vanaf de camping loop je zo via een bergweggetje naar een leuk dorpje waar je heerlijk kunt eten en fantastisch brood kunt kopen! Vanaf de camping kun je sowieso mooie wandel- en fietstochten maken. Verder is Embrun dichtbij, met alle winkels, strand etc., en Les Orres waar je kunt rodelen, stoeltjeslift nemen, etc. Kortom: een prima uitvalsbasis voor een avontuurlijke vakantie met bergen en meer. Tip: de waterval cascade de la pisse, rafting (je wordt dan op de camping opgehaald) en canyoning (ook via de camping te regelen).
2 weekjes in augustus met 2 tieners geweest (13 en 17). De camping mede uitgekozen op basis van reviews en verhalen over een diverse aanwezigheid van zowel Fransen, Belgen en Nederlanders. Helaas waren er in de periode dat wij er waren voor 80% fransen en de Nederlanders die er waren, helaas niet met de kinderen van de leeftijd van de mijne. Dat maakte dat de aansluiting wat lastig was. Ook de animatie voor tieners was erg beperkt. Mede doordat dit geheel Franstalig was en bovendien slechts beperkt was tot een voetbal of een basketbal toernooi. Dit is natuurlijk heel persoonlijk.
Ik vond het voor mijzelf een meer dan uitstekende camping. Prima uitvalsbasis voor fietstochten en veel buitenactiviteiten in de omgeving. Wij zijn er 2 weken geweest en hadden er denk ik elke dag wel kunnen vullen met activiteiten in de omgeving. Wij zaten in een zgn Tente Trappeur, heerlijk in de schaduw voorzien van alle gemakken.
Veelgestelde vragen
Zoover is een reisorganisatie waar je makkelijk jouw volgende vakantie vindt én boekt. Wat Zoover speciaal maakt, is dat het ooit begon als onafhankelijk reviewplatform. Hierdoor vind je hier miljoenen eerlijke reviews van andere vakantiegangers, zodat je vóór het boeken van je vakantie precies weet wat je kunt verwachten van een bestemming of verblijf.
Doordat zoeken, vergelijken en boeken op één plek samenkomen, maak je snel en makkelijk de juiste keuze. Zie je dezelfde vakantie ergens anders goedkoper? Dan profiteer je van de laagsteprijsgarantie van Zoover. Zo vind en boek je jouw volgende vakantie met een goed gevoel.
Lees hier meer over Zoover en onze voorwaarden.
Ja! Onze gratis online reisassistent Vera helpt je bij het vinden én boeken van je vakantie. Op basis van jouw vakantiewensen en voorkeuren geeft ze persoonlijk advies en zoekt ze vakanties die hier perfect op aansluiten. Zo kies je snel en makkelijk de vakantie die het beste bij je past en boek je deze direct.
Heb je toch nog een vraag of heb je nog extra informatie nodig? Dan staat onze Nederlandstalige klantenservice voor je klaar. Je kunt contact met ons opnemen via telefoon, mail of WhatsApp. We helpen je graag verder.
Ja, het is veilig en betrouwbaar om {AccommodatieNaam} te boeken bij Zoover. Zoover voldoet aan alle belangrijke keurmerken, zoals ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Dit betekent dat je rechten duidelijk zijn, je geld beschermd is en je geholpen wordt bij onvoorziene situaties. Zo kun je met een gerust hart veilig boeken bij Zoover.
Wil je meer weten over de ervaringen van klanten van Zoover? Op Trustpilot lees je reviews over hun boekingservaring. Daaruit blijkt dat veel klanten vooral positief zijn over de overzichtelijke website, het makkelijke boekingsproces en de duidelijke prijzen. Ook de snelle afhandeling en heldere communicatie worden vaak genoemd.
Lees hier meer over de voordelen en zekerheden van boeken bij Zoover en de ervaringen van klanten van Zoover
Ja, in veel gevallen heb je garantie als je je vakantie boekt bij Zoover. Dankzij onze aansluiting bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds kun je in veel situaties rekenen op duidelijke rechten en goede ondersteuning. Zo boek je met een gerust gevoel.
Wordt je vakantie gewijzigd of geannuleerd, dan heb je dankzij onze aansluiting bij ANVR duidelijke rechten. Bij een faillissement is je geld beschermd via SGR. En is er sprake van een officiële calamiteit op je bestemming, dan kun je rekenen op hulp van het Calamiteitenfonds. Welke regeling precies van toepassing is, hangt af van de situatie. Hier vind je al onze boekingsvoorwaarden.
Wil je je vakantie annuleren of wijzigen? Dan kijken we graag met je mee naar wat mogelijk is. Bij annuleren gelden annuleringskosten, waarvan de hoogte afhankelijk is van de voorwaarden van de uitvoerende partij. Je kunt je vakantie tot 4 weken voor vertrek wijzigen. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn, zoals administratiekosten en eventuele kosten die door onze partners worden doorberekend.
Lees hier meer over de voordelen en zekerheden van boeken bij Zoover.
Soms loopt het anders dan gepland en kun je onverwacht niet meer op vakantie. Gelukkig is annuleren altijd mogelijk. Houd er wel rekening mee dat een reisorganisatie in dat geval annuleringskosten rekent. Ook Zoover brengt kosten in rekening, afhankelijk van de kosten die wij moeten betalen aan de uitvoerende touroperator. Daarnaast rekenen wij € 50,- administratiekosten voor het verwerken van de annulering.
We raden daarom aan om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van je situatie en de voorwaarden van je verzekeraar worden de annuleringskosten bij annuleringen vergoed.
Lees hier meer over de boekingsvoorwaarden van Zoover.
Als je jouw vakantie naar Camping Les Airelles bij Zoover boekt, betaal je jouw vakantie veilig en direct met iDEAL | Wero, Bancontact, Mastercard en Visa. Welke betaalmethode je ook kiest, je betaalt altijd veilig en zonder extra kosten.
Vertrek je pas over meer dan 6 weken? Dan betaal je bij het boeken alleen een aanbetaling van 35% van de totale reissom. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk 6 weken voor vertrek. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om tijdens het boeken meteen het volledige bedrag te betalen.
Heb je een last minute geboekt en vertrek je binnen 6 weken? Dan betaal je de volledige reissom direct tijdens het boeken.
Of er nog lokale kosten of toeristenbelasting bij jouw boeking bijkomen, verschilt per accommodatie. Als deze kosten van toepassing zijn, worden ze tijdens het boeken getoond of zijn ze later zichtbaar in je Mijn Zoover-account. Je betaalt deze kosten op de bestemming rechtstreeks aan de accommodatie.
Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de accommodatie en de bestemming. Gemiddeld ligt dit tussen de 1 en 3 euro per nacht per persoon. Ga je bijvoorbeeld met z’n tweeën twee weken op vakantie, dan betaal je ongeveer 56 euro aan lokale heffingen.
Ja, het is mogelijk om speciale wensen of voorkeuren door te geven voor je verblijf in Camping Les Airelles. Na het boeken kun je via je mijn Zoover account wensen of voorkeuren doorgeven. Wij geven deze vervolgens door aan de accommodatie. Houd er wel rekening mee dat we voorkeuren nooit 100% kunnen garanderen. Een voorkeursligging of andere wens is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en mogelijkheden van de accommodatie.
Tijdens het boeken kun je extra’s toevoegen, zoals een transfer, bagage of een verzekering.
Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om een babybedje bij te boeken bij Camping Les Airelles. Na het boeken van je vakantie kun je via Mijn Zoover aangeven dat je graag een babybedje wilt reserveren. Wij geven dit verzoek vervolgens door aan de accommodatie. Houd er wel rekening mee dat we dit niet 100% kunnen garanderen. Dat is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid.
Als de accommodatie het babybedje kan verzorgen, kan het zo zijn dat hier extra kosten voor worden berekend. Deze kosten betaal je dan ter plaatse rechtstreeks aan de accommodatie.