/Zuid-Korea

Vakantie in Zuid-Korea

Het veelzijdige Zuid-Korea heeft voor iedere vakantieganger wel wat te bieden! Bezoek een van de duizenden eilandjes die voor de kust liggen, bewonder het ruige berglandschap of maak een uitstapje naar de bruisende hoofdstad Seoul.

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over Zuid-Korea

Met zijn groene heuvels, de duizenden eilandjes die voor de kust liggen en eeuwenoude cultuur is Zuid-Korea dé bestemming voor een verrassende zonvakantie. De bruisende hoofdstad Seoul heeft ook van alles te bieden, van keizerlijke monumenten en prachtig gelegen tempels tot moderne winkelcentra.

Fantastische zonvakantie

Omdat Zuid-Korea vooral bekend staat om de industrie, is het minder bekend dat het ook een fantastisch land is voor vakanties. Bezoek bijvoorbeeld het ruige berglandschap en de prachtige, groene heuvels. Of maak een uitstapje naar Seoul. Dit is het politieke, culturele, sociale en economische centrum van Zuid-Korea. De Han-rivier loopt door het centrum van de stad en aan de oevers hiervan vind je veel bezienswaardigheden. Naast een heleboel culturele attracties, kun je hier ook dagenlang zoet zijn in het gigantische winkelcentrum. De bergen Bukhansan en Namsan, Jongno Street en het indrukwekkende Changdeokgung paleizencomplex zijn slechts een paar voorbeelden van de vele hoogtepunten. Zorg dat je deze niet mist tijdens een last minute vakantie naar Zuid-Korea. Ontdek bij Zoover de ervaringen van andere reizigers. Lees de vele reviews van vakantiegangers en achterhaal de beste plekjes om te bezoeken tijdens jouw trip.

Lente en herfst

De beste periodes voor een vakantie in Zuid-Korea zijn de lente en de herfst. Van maart tot mei is de temperatuur over het algemeen zacht en aangenaam. De bloesembomen bloeien tijdens deze lentemaanden volop. In de herfst heeft de zomerzon zijn kracht nog niet volledig verloren. Je ziet dan veelal blauwe luchten en de bomen vormen een prachtig schouwspel van kleuren. In de winter is het echter erg koud en sneeuwt het. Leuk voor een wintersport, alhoewel de wind erg venijnig kan zijn. De zomers zijn eigenlijk te nat, te heet en te benauwd om door Zuid-Korea te reizen, vooral in juli en augustus. Ook vieren de meeste Zuid-Koreanen dan zelf vakantie, waardoor je reis een stuk duurder is.

Presentatie en smaak in de keuken

Het Zuid-Koreaanse eten staat bekend om de gezonde eigenschappen: het is voedzaam, bevat weinig calorieën en veel groenten. De basis van een Zuid-Koreaanse maaltijd bestaat uit vis, vlees of tofoe. Naast de hoofdmaaltijd worden verschillende bijgerechten geserveerd, variërend van drie tot wel twintig per maaltijd. Verwacht gerechten als rijst, soep, groenten, zeewier en kimchi, de bekende gefermenteerde Chinese kool met knoflook en chili. Veel gerechten worden op smaak gebracht met sojasaus, gember, knoflook, sesamolie en chilipepers. Dineer als een echte Zuid-Koreaan aan lage tafels, zittend op een kussen. De presentatie van de maaltijden is net zo belangrijk als de smaak. Geef je ogen dus ook goed de kost!

Overnachten in Zuid-Korea

Tijdens je vakantie in Zuid-Korea kun je in allerlei accommodaties verblijven. Natuurlijk kun je terecht in normale hotels en goedkope hostels, maar je kunt ook kiezen voor een bijzondere nacht in een tempel of badhuis. Ga eens uit je comfortzone en kies in een hotel voor een traditionele Zuid-Koreaanse kamer. In zo’n kamer is er vaak vloerverwarming en ligt je matras op de grond. In Zuid-Korea zie je ook veel minbaks. Dit zijn kamers die Koreanen in hun eigen huis verhuren, en beetje zoals de westerse bed & breakfasts. Ook is het mogelijk om een gratis of heel goedkope slaapplaats te regelen in een boeddhistische tempel, waar je van dichtbij kennis maakt met het leven van de monniken. Je staat vroeg op voor het ochtendgebed en helpt mee met het werk in de tempel. In ruil daarvoor en voor een kleine donatie, krijg je drie maaltijden en een bed.

Praktische zaken voor een vakantie in Zuid-Korea

Reizen naar Zuid-Korea is makkelijker dan je denkt! Voor een vakantie van maximaal negentig dagen heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn na binnenkomst en moet je minimaal één lege pagina in je paspoort hebben. Ook moet je in het bezit zijn van een bewijs van je retourvlucht of vlucht naar een volgende bestemming buiten het land. Omdat Zuid-Korea vrij klein is, zijn binnenlandse vluchten niet noodzakelijk. Met ander vervoer kom je ook snel op je plaats van bestemming. Zin om zo snel mogelijk te vertrekken? Boek een last minute en voor je het weet dompel jij je onder in de zeer bijzondere Zuid-Koreaanse cultuur.

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.