3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/China/China/Beijing (Peking)

Vakantie Beijing

Beijing is de hoofdstad van China en is gesitueerd in het oosten van het land. De stad telt ruim 8 miljoen inwoners. De gemeente Beijing telt zo´n 15 miljoen inwoners.

Populair
China
China
Beijing (Peking)
Over Beijing

Beijing is de hoofdstad van China en is gesitueerd in het oosten van het land. De stad telt ruim 8 miljoen inwoners. De gemeente Beijing telt zo´n 15 miljoen inwoners.

Beijng is een stad met een grote geschiedenis en heeft enorm veel te bieden als het gaat om sightseeing. Vele van deze staan op de werelderfgoed lijst. Één van de hoogtepunten is de Verboden Stad. Grenzend aan de Verboden Stad bevindt zich ´s werelds grootste plein: Plein van de Hemelse Vrede. In het midden van dit plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Verder zijn onder andere het zomerpaleis, monument van de volkshelden en de minggraven zeker het bezoeken waard. Beijing heeft tevens tientallen tempels die te bezoeken zijn. De tempel van de Hemel, Aarde, Zon en Maan, Tanzhe-tempel en de Jietal-tempel zijn slechts enkele aanraders! Museums zijn er ook vollop. Palace Museum, Tongzhou Museum, Beijing Museum of National History en Chinees Military Museum zijn de grootste en bekendste museums. Vanuit de stad is een bezoek te brengen aan de Ming Dynasty Tombs, Peking Man Site in Zhoukoudian en de Grote Muur van China.

Wangfuijng is het grootste winkelgebied van het land. Xidan en Silk Street behoren tevens tot de grootste winkel centra van de stad. Thee speelt in China een belangrijke rol. Om deze reden zijn er vele theehuizen te vinden in de stad. In deze theehuizen is er de gelegenheid om diverse soorten thee te nuttigen die op traditionele wijze zijn klaargemaakt. In de keuken van Beijing worden zo goed als alle gerechten volgens de Mandarijnse keuken bereid. Peking eend is lokaal het meest beroemde gerecht en wordt in vrijwel alle restaurants bereid. Tevens is Manhan Quanxi (soort van banket) een lokale specialiteit. Veel toeristen bezoeken daarom vaak het bekendste restaurant Qianmen Quanjude Roast Duck, waar beide specialiteiten bereid worden. Beijing heeft tevens een zeer gevarieerd en bruisend nachtleven. Het gebied rondom Sanlitun heeft hiervoor het meeste aanbod.

Beijing heeft zeer warme zomers en hele strenge winters. In de wintermaanden liggen de temperaturen tegen het vriespunt en ’s zomers is het een graad of 30. Tijdens een bezoek aan Beijing zul je versteld staan van het chaotische verkeer. Om deze reden wordt het huren van een auto ook vaak afgeraden. Maar de stad biedt veel mogelijkheden om van a naar b te komen. Er zijn een aantal metro- en buslijnen en taxi’s zijn er volop. Voor toeristen zijn er speciale fietsroutes ontwikkeld en fietsen kunnen op tientallen plaatsen te huren. De winkels in Beijing zijn van 9:00 tot 19:00 geopend.

Reviews over Beijing (Peking)