Vakantie Beoordelingen Dinant Namen vakantie, hotels, last minutes | Zoover

Beoordelingen Dinant

25 mei 2012

Dinant

Beoordelingen Dinant

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Dinant. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Dinant. Ben je zelf op vakantie geweest naar Dinant? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Dinant scoort een 8,0 uit 10, op basis van 34 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 1 Bungalow, 7 Vakantiehuizen, 1 Vakantiepark, 4 Hotels en 2 Villas in Dinant. Op Zoover vind je bovendien 276 vakantiefoto's van Dinant. Je kunt 3 video's van Dinant bekijken. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Dinant. Bekijk ook andere accommodaties in België. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Namen.

31 beoordelingen over Dinant

met partner, Apr. 2012
"Leuk stadje aan de Maas"
Ronald83
Sfeer
14-4-2012 Leuk, gezellig klein stadje aan de Maas. Bezoekje aan de kathedraal en de citadel zijn de moeite waard. Alles is makkelijk in een dagje te bekijken.

met een groep, 2011
"Een van de mooiste steden van Belgie."
dordtboy
Sfeer
23-8-2011 Dinant is een van de mooiste steden in Belgie.
In mijn jeugd zijn wij hier regelmatig geweest.
Zeer verschillende soorten attracties, museums, historische plekken om te bezoeken en om te genieten.
Daarnaast kan je er lekker eten en drinken.
Dinant is ook er makkelijk met openbaar vervoer uit Nederland te bereiken.

met oudere kinderen, Aug. 2011
"Geboortestad van Adolphe Sax"
rainbow
Sfeer
21-8-2011 Dinant strekt zich uit over een klif en een rivier, wat haar terecht de naam “Dochter van de Maas” opleverde. De geboortestad van Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon, ligt letterlijk geklemd tussen de Maas en de rotsen en verleent haar een echt pittoresk karakter.
Voor ons was het al enige jaren geleden dat we deze stad nog bezocht hadden.
Tijdens een stadswandeling sta je overal oog in oog met monumenten ter ere van Adolphe Sax. Mooi hoe hier alles in het werk gesteld wordt ter ere van deze man.
Bezoek zeker het museum van hem, dat je gratis kan binnenlopen!

met oudere kinderen, Juli 2011
"Erg gezellig"
desireetjuh
31-7-2011 Dinant is een erg leuk plaatsje. Leuke winkels en erg leuke restaurant. Ook de citadel is een aanrader om naar toe gaan. Leuk plaatjes zeker de moeite waard

met partner, Mei 2011
"Mooi stadje"
gilbert
Sfeer
7-6-2011 Dinant is een mooi stadje aan de maas en de geboorteplaats van Adolphe Sax,de uitvinder van de saxofoon.De citadel is te voet (408trappen) of met de kabelbaan(7,5€) te bezoeken,rondleiding door een gids inbegrepen.Heel mooi uitzicht van op de citadel op de maas.Langs de maas met heel wat terrasjes is het gezellig wandelen ;men kan er een boottocht maken en langs de andere kant van de maas kun je de grotten "la Merveilleuse"bezoeken(8€)duur 40 minuten.

met jonge kinderen, Mrt. 2011
"Toeristisch stadje aan de Maas"
Wilfred
Sfeer
13-3-2011 Een toeristisch stadje aan de Maas. Meest opmerkelijke is de kerk met daarachter een rotspartij met de citadel (fort) bovenop. Deze is met een kabelbaantje te bereiken. Fort zelf is niet heel bijzonder, de uitzichten vanaf daar des te meer. Aan de andere maasoever kun je grotten bezoeken. Op de maas kun je met een rondvaartboot een tocht maken. Let op het verkeer, dat raast door de straten van Dinant ( geen autovrij centrum). De vele cafe's en restaurants maken duidelijk dat ze het van de toeristen moeten hebben. Tijdens ons bezoek was er hommage aan de uitvinder van de saxofoon, afkomstig uit Dinant. De brug over de Maas was met tientallen gekleurde grote saxofoons versierd. Aardig: Als je het stadje zuidwaarts verlaat/inkomt, moet je met de auto door een uitgehouwen rotspartij.

met partner, Juli 2010
"Compacte stad,leuk voor 2 dagen"
caatje
Omgeving
4-8-2010 Wij logeerden in een oud klooster,omgebouwd tot hotel. Je wandeld over de brug het centrum in en ziet boven de stad de citadel.De stad heeft voldoende terassen om even lekker te gaan zitten,hoewel het verkeer om je heen toert.
Aan de waterkant moet de ober steeds de straat over om een bestelling te halen en je hoopt dat ie het red,het is er een komen en gaan.
De citadel is een bezoek waard,er wordt welliswaar ook een uitkijktoren beloofd, maar die is al jaren dicht.De gids is weet het boeiend te brengen,een leuke rondleiding.

met partner, Mei 2010
"Niet bijzonder"
Harry van de Weerd
Sfeer
17-5-2010 Wij zijn een dag in Dinant geweest en ik moet zeggen dat het wat tegen is gevallen.
De stad is wat grauw ( al kan dat ook met het weer te maken hebben), en ziet er niet echt gezellig uit. De stad ligt mooi aan het water en ik denk dat het met goed weer ook wel wat leuker lijkt met de terassen die er zijn. ook kun je met een rondvaart de rivier over. Wij hebben de citadel bezocht met de kabelbaan. Boven heb je een prachtig uitzicht maar de citadel zelf is niet echt bijzonder. De kerk beneden is wel mooi met hele mooie glas in lood ramen.
Ect leuke winkels hebben we ook niet kunnen ontdekken. En wat ook een groot nadeel is dat al het verkeer dwars door de stad heen rijd en ook nog van 2 kanten.
Al met al leuk voor 1 keer gezien te hebben maar daarna niet meer.

met oudere kinderen, Feb. 2010
"Klein , maar gezellig"
Rick
Sfeer
20-7-2011 Klein , oud , gezellig stadje met een rijke historie. Je kunt er ook met een kabelbaan (of trap: 400 treden) naar boven en daar is een oude ruïne met museum.
Zeker de moeite waard als je er in de buurt bent , wij hadden voor een weekje een bungalow gehuurd in de buurt.

alleenreizend, Juli 2009
"Geweldige plaats"
john
Sfeer
2-8-2009 dinant is echt een schitternde plaats voor excursies, de natuur en survival