14-9-2010
Wij zijn dol op Bergen en hadden al een aantal keer overnacht in Blooming (prachtig hotel maar helaas vaak slecht geslapen). Dit keer dus, met baby van 11 maanden in zo'n mooi huisje. Ons huisje was mooi, praktisch ingericht en aan de rand van het park, dus veel privacy en lekker rustig. Leuk dat echt alles aanwezig is in het huisje. Het is zo irritant als je voor een midweekje weer grote flessen wasmiddel, handzeep, olie, kruiden etc moet meenemen of moet kopen.
Verder geen voorzieningen direct in de buurt, maar na een dagje Bergen, Schoorl of Alkmaar neem je zelf je boodschappen mee (grote koelkast aanwezig) en kun je je prima vermaken in het huisje. Wij aten overigens altijd buiten de deur, dat kan in Bergen, bij Blooming - of beter nog: op het strand - heel goed.
Ons huisje was heel schoon en we kregen belachelijk veel handdoeken. Heel fijn!
We komen zeker terug.
24-8-2010
Onze 5e keer in Schoorl, 1ex op dit park. Wij hadden huisje nr 50 'Buitenhuisbergen' en deze ligt erg rustig, was erg luxe ingericht, goede bedden, magnetron/oven, wasmachine en droger (tevens met BBQ en 2 damesfietsen erbij). Een prachtig aangelegde tuin: bloeiende lavendel en andere bloeiende planten (trekt dus wel hommels en wespen aan, maar omdat ze naar de bloemen trekken heb je daar niet echt last van, mooi om te zien). Gelukkig had de bovenverdieping een airco want daar kon het erg warm worden. Eigenaren zijn enorm vriendelijk. Schoorl en Bergen hebben een paar leuke restaurantjes en winkeltjes. Mooie weggetjes/paden om te fietsen, bv door de duinen naar het strand, daar is het rustiger tov bijv. bij Bergen aan Zee. Alkmaar, Enkhuizen of Hoorn zijn aanraders en ook Haarlem of Amsterdam liggen binnen handbereik.
De huizen op dit park (net als Koningshof) hebben ruimere kavels dan Scorleduyn, meer privacy, maar Scorleduyn huizen vonden wij persoonlijk wel iets mooier.