31-7-2011
Rosselba le palme is een geweldige camping met zeer vriendelijk personeel. Makkelijk te bereiken, kwartier van de haven van Portoferraio. Wij hadden een tent gehuurd op een prima plaats. Een geweldig zwembad met super glijbaan. Een schitterende Botanische tuin. Het strandje bij de camping vonden wij tegenvallen, dan kun je beter een paar kilometer rijden naar een ander leuk strandje. Biodola, Marina di Campo en strand bij Lacona zijn erg mooi. Op Elba is alles goed bereikbaar. Binnen half uur ben je aan de andere kant van het eiland. Capoliveri is een erg leuk plaatsje, vooral begin van de avond. Van de geluidsoverlast waar iedereen het over had op de camping vorig jaar hebben wij niets gemerkt.
5-8-2011
net terug van een fantastische 2 weken op Elba. Een prachtige groene camping met schitterende botanische tuin. Erg vriendelijk personeel, gezellige bar. Wij verbleven in een Diamant caravan, die erg mooi en ruim was op een mooie plaats, de enige hinder die wij hadden was het animatieteam van TO die boven ons stonden en elke ochtend met het zelfde liedje begonnen! Het strandje wat bij de camping hoort is goed bereikbaar maar je moet wel een vrij drukke weg oversteken. Verder is het een aanrader om een boekje te kopen van alle strandjes en daar een keuze uit te maken, alles is qua afstand goed te doen alleen wel bergachtig en heuveltje op en heuveltje af, dus qua tijd duurt het allemaal langer, maar wat een uitzichten overal!!! Kortom echt een aanrader dus. Porteferraio is vooral s'avonds erg gezellig
nb De Moby hadden wij vantevoren geboekt, en dat is prettig want dan kun je gelijk aansluiten, naar tijd op je ticket wordt niet gekeken. Dus 90 min. vant. aanwezig is niet nodig!
28-8-2011
We zijn de laatste week van juli 2011 op Rosselbe geweest in een huurtent van een touroperator. Ik vond het een mooie, rustige (toch in juni) camping. Onze tent stond in het bos, niet in de felle zon, zodat het niet te warm werd. Meer bovenaan op de camping hebben we enkele hele mooie staanplaatsen gezien met geweldig uitzicht.
Nadeel van deze camping zijn de grote hoogteverschillen.
De speeltuin vonden onze kinderen erg leuk. Het zwembad was leuk, maar het deel voor peuters/kleuters was niet zo groot. Inderdaad geen bedjes meer beschikbaar als je in de namiddag pas aan het zwembad aankwam.
Het sanitair vond ik erg proper. Zeker niets op aan te merken.
Het restaurant was ok, maar zeker niet bijzonder.
Persoonlijk heb ik het meest genoten van de bar, waar we 's middags wel eens een broodje hebben gegeten en vaak iets hebben gedronken. De babydance was erg gezellig (ook in de bar), echt een vakantiesfeertje, maar voor onze kinderen wel wat laat (21u).