24-8-2011
Deze camping is volgens ons ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Overzichtelijk zwembad en leuk speeltuintje. Het animatieteam was toen wij er waren super. Het winkeltje is beperkt in assortiment, maar had heerlijke croisants, pain au chocolats en baguettes.
De plaats waar wij met onze vouwwagen stonden, was heerlijk groot en naast de paarden. Deze plaats was wel erg ver van de voorzieningen. Dit had geen probleem geweest als we geen kinderen bij ons hadden die zelfstandig naar het zwembad of het sanitair konden. De overige plaatsen zagen er prima uit, ze varieerde erg qua grote en beschutting. Voor elk wat wils dus.
Sanitair was niet nieuw, maar voldeed prima! Werd regelmatig schoongemaakt, maar
vaak erg vies door de gasten weer achtergelaten.
Restaurant hebben wij niet gebruikt, dus daar kan ik niets over zeggen.
Receptie was erg vriendelijk en behulpzaam en sprak perfect Engels. Wel handig als je er niet met je Frans uitkwam ;)
15-9-2011
Wij hebben hier 2 heerlijke weken gehad. Onze dochters van 4 en 7 jaar hebben zich prima vermaakt, de speeltuin met de trampolines en de kabelbaan, het zwembad, waarvan er 1 toch echt wel ijsklontjeskoud was en het ritje met de pony over de camping. De omgeving is schitterend, de kastelen, de dorpjes. Saumur is een leuke stad, toen wij er waren was er in het kasteel helaas wel een renovatie en waren de ruimtes binnen niet te bezichtigen, gelukkig zijn er in het hoogseizoen veel toneel voorstellingen. Het is heel leuk om 1 van de vele wijnkelders te bezoeken.
Op de camping hebben wij via touroperator een caravan gehuurd, maar dat bleek een caravan van de camping zelf te zijn. Ondanks zijn 12 jaren, was de caravan netjes, schoon en fris. Uiteraard zijn de bedden krap en de matrassen doorgezakt. Dit mocht de pret niet drukken, want de plek was prima en de rest van de caravan ook.
Over het sanitair kunnen wij niet zo veel zeggen, omdat wij er geen gebruik van hebben gemaakt.
2-9-2011
De camping is goed verzorgd, met oog voor detail. Geen gewone hekjes, maar met bloeiende planten en pergola's. En geen verweerde bordjes, gebouwen en dergelijke, maar goed verzorgd. Heel vriendelijk personeel, spreekt Engels. Elke ochtend verse croissants, baquet en chocoladebroodjes. Als het op is dan wordt meteen nieuw gebakken. Rustige camping met animatie voor kleine kinderen. Onze kids van 12, 13 en 14 hadden weinig aanspraak, maar vermaakten zich toch in het zwembad. Aanrader omgeving: kangoeroepark bij Angers. Je krijgt daar brood om de kangoeroes te voeren en je mag ze aaien. Grote supermarkt, E-Leclerc in nieuw winkelcentrum in Saumur, betalen met NL pinpas, ook geldautomaat NLpinpas. En 24/7 met je pinpas tanken. Bij de camping div. dieren, paarden, ezel, varken, kippen. Onze stacaravan oud, maar geschikt, er zijn ook veel nwe. Grote eet/zithoek, grote douche, kleine badkamer. Bedden, 1.80m, zoals vaker in Frankrijk. Veel ruimte naast caravan, klein tentje ernaast mag.