Vakantie Genève

Genève is een stad in het westen van Zwitserland. Tijdens je vakantie in Genève ontdek je de historische bezienswaardigheden, winkel je in de internationale winkelstraten en dineer je in chique restaurants!

Zwitserland
Genève
Genève
Eigen vervoer
Verwijder filters

51 accommodaties

Over Genève

In het Westen van Zwitserland ligt Genève, aan het gelijknamige meer van Genève. Er wonen ongeveer 185.000 mensen, waarvan bijna de helft afkomstig is uit het buitenland. Dat is niet zo vreemd, want Genève is de plek waar veel internationale organisaties, zoals de VN en het Rode Kruis, hun hoofdkantoor hebben.

Midden in Genève, in het oudste gedeelte van de stad ligt het plein du Bourg du Four. Het plein is een populaire ontmoetingsplaats door de vele terrasjes. Op loopafstand van het plein vindt u de Cathèdrale Saint-Pierre. Deze kerk stamt uit het begin van de 12de eeuw en is voor een gedeelte hersteld zoals hij vroeger was. Zowel de noord- als de zuidtoren zijn te beklimmen en vanaf deze torens heeft u een schitterend uitzicht over bijvoorbeeld het meer van Genève. Een bijzondere bezienswaardigheid is de fontein op dit meer genaamd Jet d’eau. Een toepasselijke naam voor een fontein waarvan het water wel tot 140 meter de lucht in gespoten wordt.

Tijdens een citytrip in Genève mag een bezoekje aan het Palais des Nations, het hoofdkantoor van de Verenigde Naties, zeker niet ontbreken. In de stad zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken die met internationale organisaties te maken hebben. Zo is er bijvoorbeeld het Rode Kruis Museum, waar alles over het Rode Kruis te vinden is sinds de oprichting in 1863. Andere bijzondere musea zijn het Musee d’Art et Histoire en het Museum d’Histoire Naturelle.

Ook op het gebied van shopping is te merken dat Genève een internationale allure heeft. Er zijn vooral veel luxe winkels met kwaliteitsproducten en alle internationale modemerken zijn terug te vinden op de Rues Basses. Deze straten hebben hun naam te danken aan de noordelijke ligging ten opzichte van het stadscentrum.

De bewoners van Genève houden van luxe, en dat is terug te zien aan de vele chique restaurants die door de gehele stad te vinden zijn. Wat opvalt aan de Zwitserse keuken is het gebruik van veel soorten kaas. Uitgaan kan in de grotere clubs, maar ook in een van de barretjes, bijvoorbeeld te vinden op het plein Bourg du Four.

Het klimaat van Genève is vergeleken met de rest van het land vrij mild. Er valt minder regen dan in andere delen van het land en het weer in de zomer is aangenaam, met een gemiddelde temperatuur van rond de 25 °C.

Wat zeggen bezoekers over

Genève

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.