Over Camping Manor Farm
Voor een sportieve vakantie zit je goed bij Camping Manor Farm in Zwitserland. Een rustige en schone camping met ruime kampeerplaatsen. De stacaravans zijn daarentegen aan de krappe kant. Op de camping vind je een uitgebreide campingwinkel waar je elke ochtend verse broodjes haalt. Gelegen bij een meer met de bushalte voor de deur voor uitstapjes.
Wasmachine
Adresgegevens | Seestrasse 201, CH-3800 |
Camping Manor Farm
Na een lange reis waarvan een halve dag op het politiebureau te hebben gezeten voor het doen van aangifte van verloren goederen werd er door de telefoon tegen ons gezegd dat we pech hadden en we met de kinderen maar in de auto moesten slapen ergens op een parkeerplaats, de camping kwamen we niet meer op (10 min te laat). Na de volgende dag verhaal te halen bij de receptie bleek dat de persoon die wij spraken aan de telefoon de eigenaar van de camping was en tevens burgemeester van het gebied. Deze vreselijk zelf ingenomen zeer arrogante man bevestigde nogmaals aan de receptie dat hij gelijk had en regels waren regels. Geen enkele vorm van empathie. Verder was er niks te doen op de camping, geen enkele animatie want dat had inmiddels de eigenaar ook al stopgezet. Alles draait om geld!!! Gebied is prachtig, genoeg mooie andere campings in de buurt dus kijk asjeblieft verder en ga hier niet heen!
Ontvangst van Vacanceselect was prima, jammer dat ze vasthielden aan 16u check-in terwijl de tent 's ochtends wordt schoongemaakt. En doe je meerdere locaties aan, dat heb je bijna een hele dag te overbruggen, zonde en onnodig. Zwitserland is een duur land en dat zie je ook in de winkels op de campings terug (+ 50%).
De camping Manor Farm is heel simpel 'kneuterig', wel schoon en bestaat uit 2 delen met een weg er tussen (voetgangerstunneltje)Je hoort dus flink wat geluid, dag en nacht van auto's en vrachtverkeer. Op woensdag, vrijdag en zaterdag wordt er op de naastgelegen schietvereniging flink geknalt. Dit las ik nergens terug op de camping zelf, maar bij vragen werd dit bevestigd. Verder is het een prima simpele camping voor een paar nachtjes, maar niet voor 1 of meerdere weken. Kinderen, maar ook ouders, gaan zich hier snel vervelen. Het meer is geweldig mooi, ook om in te zwemmen. Vergeet je waterschoenen niet!
Mooie schone camping aan het meer waar je heerlijk kunt zwemmen. Niet zoveel entertainment voor kleine kinderen qua speelgelegenheden. Mooie uitvalsbasis om leuke uitstapjes te maken. Je kunt gratis naar het zwembad in interlaken en dit is ook een aanrader.
Camping Manor Farm
Op doorreis naar Italië hier twee dagen mogen staan. Heerlijk meer waar je kunt zwemmen. Sanitair is schoon. Plekken wat klein. Prima camping.
Mooi gelegen camping aan de Thunersee. We konden zelf een plek uitzoeken met onze vouwwagen en kozen een plaats vlak bij het meer. Deze zijn wel duurder maar dan heb je wel een mooie en zeer ruime plaats (>120 m2). De verhuur-accomodaties lagen er dicht op elkaar gepropt, je kon bijna van het bord van je buurman eten. Met de camping card kun je gratis met de bus of boot naar levendige Interlaken. Het sanitairgebouw was verouderd maar redelijk schoon. De douches waren prima en lekker warm. Een nieuw ruim opgezet sanitairgebouw is in aanbouw en al gedeeltelijk open. De camping ligt centraal voor uitstapjes/wandelingen in de prachtige omgeving. Uitgebreide informatie gekregen bij de receptie (en met campingcard korting op trein/postauto of kabelbanen).
Het restaurant/pizzaria Landhaus is top met gevarieerde gerechten en vriendelijke bedieningen (zat elke avond vol: reserveren!). Wifi was slecht, maar ik kreeg zonder te vragen geld terug.
De camping kampt met een muizenplaag (ze komen in de tenten en laten poep en plas achter, knagen aan eten), maar bij de receptie wordt aangegeven dat ze er niets aan doen. Tenten hebben hier met name last van (komt in ieder geval voor op camping deel tussen bergen). Ronduit slecht voor een vijf sterren camping. Locatie is mooi, brood bij winkeltje lekker, verder prima faciliteiten en soms gedateerd maar redelijk schoon sanitair.