Bekijk de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor Verenigde Staten van Amerika bij :

Hoe er te komen per vliegtuig, auto, bus, trein

Veel Amerikaanse steden zijn rechtstreeks vanuit Nederland en Belgie per vliegtuig te bereiken. Een vlucht van Amsterdam naar New York duurt ongeveer 8 uur.

Reizen in het land zelf

De afstanden binnen de Verenigde Staten zijn enorm. Er zijn legio mogelijkheden om binnen het land te reizen.
Per vliegtuig: Door de grootte van het land, is het binnenlandse vliegverkeer erg intensief. Veel grote en kleine luchtvaartmaatschappijen verzorgen binnenlandse vluchten. Het is mogelijk om een soort knipkaart te kopen voor een x-aantal binnenlandse vluchten. Let erop dat vooral in het hoogseizoen veel binnenlandsvluchten zijn volgeboekt. Wij raden u aan tijdig te reserveren.
Per (huur)auto; Bijna overal in Amerika kan men auto's huren. Uiteraard kan ook in Nederland alvast de auto worden gehuurd.
Het is ook mogelijk een auto te huren op basis van one-way. Dat betekent dat men de auto op een andere plaats dan waar men start aflevert. Voor het huren van een auto moet men in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en van een creditcard. Soms kan een Internationaal Rijbewijs (te verkrijgen bij de ANWB) gevraagd worden. In Amerika wordt streng gecontroleerd op snelheid. De boetes voor verkeersovertredingen zijn erg hoog.
Bus: Amerika kent de mogelijkheid om met de Greyhound-bus het hele land doorkruisen. Het is een relatief goedkope manier van reizen. Houdt echter rekening met lange reistijden.
Per (huur) camper: Campers zijn in alle grote steden te huur.
Amerika is uitermate geschikt om per camper te reizen. Er zijn enorm veel campings waar kan worden overnacht. Met een camper langs de natuurparken is een aanrader. Houdt er alleen rekening mee dat in het hoogseizoen de campings vrij snel vol zitten. Het is aan te raden plekken een dag van tevoren te reserveren.
Per trein; er zijn legio mogelijkheden om per trein door Amerika te trekken. De prijzen liggen ongeveer op hetzelfde niveau als binnenlandse vluchten.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan de Verenigde Staten of Canada hoeft u vooraf geen visum aan te vragen. Vanaf 1 oktober 2003 gelden er nieuwe regels voor reizigers die naar de Verenigde Staten reizen, voor zaken of vakantie. U moet over een modern paspoort beschikken dat door een machine te lezen is. Paspoorten die na 1 januari 1995 zijn uitgegeven zijn van dit nieuwe type.
Tevens geldt dat per 1 oktober baby’s en kinderen niet langer naar de Verenigde Staten kunnen reizen op het paspoort van hun ouders. Ook zij hebben een eigen ‘machine readable’ paspoort nodig.
Indien u toch gebruik wilt blijven maken van uw oude paspoort dat niet door een machine is te lezen, of er reizen kinderen mee op uw paspoort, dan moet u een visum aanvragen. Dit kost ongeveer € 100,- per persoon en moet ruim van de tevoren aangevraagd worden bij de Amerikaanse Ambassade.
Visum voorwaarden
Bij aankomst op het vliegveld krijgt u met een geldig paspoort een toeristenvisum voor 90 dagen. Indien u de grens tussen Canada en de VS overgaat krijgt u ter plekke een toeristenvisum.

Betalen in het land

In Amerika wordt met Amerikaanse dollars betaald. 1 euro is ongeveer $ 1,30 (koers op 30-10-08). Verder is het betalen met creditcards overal geaccepteerd. Sterker nog, veelal is het makkelijker te betalen met dit plastic geld in plaats van cash af te rekenen. Het is dan ook aan te bevelen om een creditcard aan te schaffen voordat u op reis gaat. De meest gangbare creditcards zijn: American Express, Visa, Diner, Master Card.

Inentingen en gezondheid

Voor Amerika zijn geen vaccinaties verreist.

Elektriciteit

110 V, het is aan te raden een netwerk adapter mee te nemen.

Klimaat

De noordoostelijke staten, zoals New England kennen een vochtig landklimaat. De lange, koude winters en milde zomers in de noordelijke gebieden in Noord-Amerika staan in scherp contrast met de klimaten in het zuidelijke gedeelte van het land. Door hun subtropische klimaat hebben de zuidelijke staten lange, hete en vochtige zomers en zachte winters.
De meeste staten in het middenwesten hebben vier seizoenen. Behalve de noordelijke staten in het middenwesten. Daar heerst een duidelijk landklimaat met een hete, korte zomer en een strenge winter. De zuidelijke staten van het middenwesten hebben een gematigder weerstype met lange, regenachtige zomers en zachte winters.
Meer naar het westen van de Verenigde Staten heerst een vrij droog klimaat met een gemiddelde neerslag van 254 tot 762 millimeter. Een gebied als de Great Plains kent grote uitersten in temperatuur vanwege de koude lucht die wordt ingevoerd vanaf de Noordpool en warme tropische invloeden vanuit de Golf van Mexico. De gemiddelde dagtemperatuur in Iowa loopt van -11°C in januari to 30°C in juli.
De Hawaii-eilanden liggen in het gebied van de vrijwel het gehele jaar waaiende noordoostpassaat. De temperatuur is tamelijk gelijkmatig, op zeeniveau gemiddeld 23°C, met een maximum van 30°C en een minimum van 11°C.

Alarmnummers

Het alarmnummer is 911

Bellen vanuit en naar het land

Wilt u vanaf uw vakantiebestemming Verenigde Staten naar Nederland telefoneren, dan draait u 011-31. De thuisblijvers die vanuit Nederland naar Verenigde Staten willen bellen, doen dat door eerst 00-1 te draaien.

Ambassades, consulaten en verkeersbureaus

De Nederlandse Ambassade in Amerika is gevestigd in Washinton. 4200 Linnean Avenue NW Washington D.C.
20008
Tel +1-202-2445300
E mail
www.netherlands-embassy.org.nl
Verder zijn er in veel plaatsen consulaten. Kijk voordat u afreist nog even op de website van de ambassade.

De Amerikaanse Ambassade is gevestigd in Den Haag
Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag
Tel 070-3109209
Er is in Nederland geen Amerikaanse Verkeersbureau. Het congres heeft ooit bedacht dat het niet nodig is om de VS te promoten in Nederland. De mensen komen toch wel.

Nationale feestdagen

Naast feestdagen als Kerst, Nieuwjaar, Pasen en Pinksteren, kent de Verenigde Staten de volgende feestdagen.
21 januari-Martin Luther King Day.
18 februari-Presidents' Day.
27 mei-Memorial Day.
4 juli-onafhankelijkheidsdag (Independence Day)
2 september-Labor Day.
14 oktober-Columbus Day.
11 november-Veterans' Day.
28 november-Thanksgiving Day
Dagen als tweede kerstdag, tweede paasdag kennen de Amerikanen niet of nauwelijks. Het zijn dagen waarop, in tegenstelling tot Nederland, gewoon gewerkt wordt. Winkels etc. zijn op die dagen gewoon open.

tijdsverschil

Door de grootte van het land, zijn er verschillende tijdzones. In Oost-Amerika (o.a. met New York en Washington) is het 6 uur vroeger. In Centraal Amerika is dat -7 uur. Voor de Rocky Mountains geldt - 8 uur en in het Westen met plaatsen als Los Angelos en San Francisco is het 9 uur vroeger.

Openingstijden

De meeste winkels zijn de gehele week open. Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00, enkele tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

Postkantoren zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 15.00 uur. Men kan er slechts terecht voor postafhandeling.