Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Mono Lake

7.8Goed

Score uit 6 reviews


 • 8Rinus02-11-2015

  Dode Zee van Californië

  Mono Lake word ook wel de "Dode Zee van Californië" genoemd, dit bijna 100 vierkante kilometer grote meer heeft geen afwatering naar de omgeving en daardoor een relatief hoog zoutgehalte die ervoor hebben gezorgd dat er op sommige plaatsen langs de oevers kalksteen achtige zoutpilaren zijn ontstaan, een bijzonder natuurverschijnsel. Nabij de plaats Lee Vining die dicht bij de oever ligt, staat het bezoekers centrum van het Mono Lake State Reserve Park, hier kan men alle informatie over de de toeristische mogelijkheden rond het meer bekomen en er is ook een zeer informatieve tentoonstelling ingericht over de ontstaansgeschiedenis van het meer en de natuur op en rond het meer. Vanaf het bezoekerscentrum kan men fraaie wandeltochten ondernemen.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in september 2015

 • 9fam_klaver16-12-2012

  Prachtig!!!

  Mono Lake is een zoutmeer die bekend staat om de grillig gevormde zoutpilaren die wat sprookjesachtig geven aan totale plaatje. Aan het meer zijn ook veel muggen te vinden, maar je hebt er geen last van. We waren met een mooi weer en hebben heerlijk gepicknickt met het uitzicht op het meer en hoge bergen van de Yosemite park. Onvergetelijk moment!

  Rapporteren

  juli 2010

 • 6anna27-07-2012

  niet echt spectaculair

  je kan er niet echt dichtbij komen

  Rapporteren

  juli 2012

 • 8Wiljan19-06-2012

  Verrassend

  Een natuurwondertje ligt op de rand van Yosemite park op een half uur rijden van Mammoth Lake. Door een natuurkundig proces ontstaan in dit meer zoutpilaren die het geheel een sprookjesachtige aanblik geven. Met de Annual NP pass kan je dit wonder bezichtigen, anders is een kleine vergoeding vereist.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in juni 2012

 • 8linda30-07-2010

  bijzonder!

  Als je door Yosemite de Tioga pass volgt kom je hier uit, een mooi meer met bijzondere pilaren. Ga voor informatie naar het informatie centrum hier geven ze veel informatie en uitleg.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 2009

 • 8jan28-11-2009

  Unieke plek

  Mono Lake is een zoutmeer in de Amerikaanse staat Californië, in Mono County. Het ligt tussen de Sierra Nevada en de White Mountains, ten oosten van Yosemite National Park. Mono Lake staat bekend om de grillig gevormde zoutpilaren nabij de zuidwestelijke oever. Het meer is een zeer productief ecosysteem, en van grote betekenis voor talloze vogelsoorten die in de omgeving leven. Door het constant zakken van het waterpeil komen er unieke zoutkristallen boven water te staan prachtig van natuur

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in oktober 2008