Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Petrified Forest National Park

8.5Fantastisch

Score uit 2 reviews

Op vakantie geweest naar Petrified Forest National Park?

Review schrijven

 • 8Ron14-03-2013

  Schitterend park

  Petrified National Park is een bezienswaardigheid op zich. 1ste gedeelte betrefd painted dessert, het is een schouwspel om te zien hoe de natuur zich hier in de loop van miljoenen jaren ontwikkeld heeft. Het is net of er iemand met een kwast de heuvel heefst beschilderd. Daarna steek je via een viaduct de higway over en kom je in Petrified forrest. Vond het zeer indrukwekkend om al die vertseende (delen) van bomen te zien liggen.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in september 2012

 • 9Jeroen23-12-2012

  Kleurrijke versteende boomstronken

  Petrified Forest N.P. is natuurlijk vooral bekend van de versteende boomstronken. Het park ligt werkelijk bezaaid met stukken versteende boom en af en toe een stam die nog vrijwel geheel in tact is. Op de plekken met de meeste en mooiste versteende boomstronken zijn keurige wandelpaden aangelegd zodat je alles van dichtbij kunt zien. Het idee dat hout kan verstenen is fascinerend en de kleuren zijn soms schitterend, met paarse, oranje en witte tinten.

  Minder bekend is dat het park ook bijzondere landschappen herbergt. Helemaal in het noorden van het park heb je wijds uitzicht over de Painted Desert en bij Blue Mesa kun je wandelen door de grijswitte badlands.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in november 2012