Macka
Cor en Elly zijn afgelopen twee weken in Macka geweest. We hebben deelgenomen aan een familieleven in Macka . Indrukwekkend. Geslapen in 'het dorpje', het tweede huisje van de familie in de bergen. Brood gebakken met aan aantal vrouwen op een traditionele wijze in een zeer oude oven. Meegemaakt dat er een nieuwe waterbron komt op 2300 meter , ter nagedachtenis van Opa Keles.een huwelijksfeest meegemaakt en genoten van hun traditionele dans. Ook het festival is een aanrader Veel gegeten, gewandeld. Toeristische plaatsen bezocht: Sumela klooster, Uzumgolmeer, Zigane skigebied, Trabzon : Ataturk museum, Aya sofia, etc. De omgeving is magnifiek, prachtig wandelgebied met toch redelijk aangename temperatuur ivm mild klimaat. Het verbaast ons dat er niet meer natuurliefhebbers hier te vinden zijn. Mogelijkheden te over!!!!!. Burgemeester van Macka wil graag het toerisme stimuleren.