3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
TurkijeEgeïsche ZeeIçmeler (bij Bodrum)

Vakantie in Içmeler

Een vakantie naar Içmeler is een goed idee voor wie wil genieten van de groene natuur én mooie stranden van Turkije.

Populair
Turkije
Egeïsche Zee
Içmeler (bij Bodrum)
Verwijder filters
Over Içmeler

Aan de Egeïsche kust vind je de Turkse badplaats Içmeler. Dit plaatsje wordt omgeven door groene heuvels vol palm- en olijfbomen en beschikt over mooie hotels en een gezellige wandelpromenade. Vanuit je hotel heb je uitzicht op het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. Binnen 10 minuutjes ben je met de dolmus in het toeristische Bodrum, terwijl je in Içmeler zelf tot rust komt aan het strand. Içmeler is daarmee een perfecte bestemming voor een rustige en zonnige vakantie in Turkije.

In de buurt van Içmeler vind je prachtige stranden met fijn zand. Reken in de zomer op temperaturen van gemiddeld 30 graden, wat gedurende de opvolgende maanden geleidelijk afzakt naar 15 graden in de winter. De meeste hotels vind je aan de wandelpromenade van Içmeler. Hier kun je heerlijk vertoeven op een van de terrassen en genieten van typisch Turkse drankjes en gerechten. Neem ook zeker een kijkje in een van de souvenirwinkels voor een leuk aandenken aan je vakantie in Içmeler.

Op nog geen 10 minuten afstand van Içmeler ligt het bekende plaatsje Bodrum. In Bodrum is het altijd levendig. Bezoek hier bijvoorbeeld het kasteel van Sint Petrus en klim naar de top voor een indrukwekkend uitzicht over de Adriatische Zee. Loop na je klim even binnen bij het bijbehorende museum waar je bijzondere opgedoken schatten vindt.

Bezoek tijdens je vakantie naar Içmeler ook het amfitheater en het Mausoleum van Halicarnassus. Ooit was dit een grote graftombe, maar intussen is het jammer genoeg deels afgebroken door aardbevingen. Alsnog is het de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Na een dagje cultuur is het tijd om het nachtleven vol leuke barretjes te ontdekken. De meesten kiezen voor een ritje met de dolmus om het centrum van Bodrum te bereiken, maar er loopt ook een prachtige wandelroute langs het water.

In vergelijking met een vakantie in Bodrum is Içmeler een stuk rustiger. Om deze reden wijken veel vakantiegangers liever uit naar Içmeler voor hun verblijf.

Wil je vanuit je vakantieverblijf graag een bezoekje brengen aan buurland Griekenland? Neem dan eens de boot naar het Griekse eiland Kos. Dit eiland ligt ontzettend dichtbij de kust van Içmeler en in de hoofdstad kun je veel bezienswaardigheden bezichtigen. Bezoek bijvoorbeeld het fort en de Agora of maak een stevige wandeling naar de Thermae en geniet van een ontspannen bad.

Ontspannen kan ook dichterbij je vakantieverblijf in Içmeler. In de baai van Bardakci kun je namelijk genieten van een heerlijke stranddag. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op de jachthaven en de typisch witte huisjes.

En ben jij al klaar voor een vakantie naar Içmeler?