Vakantie Djerba

Djerba is het grootste eiland voor de kust van Tunesië en is verbonden door middel van een dam met het vasteland. Het eiland is ruw en vlak. Er zijn vele witgekalkte boerderijen gevestigd en de begroeiing bestaat voornamelijk uit olijf- en dadelpalmbomen.

Tunesië
Tunesië
Djerba
Verwijder filters

21 accommodaties

Over Djerba

Djerba is het grootste eiland voor de kust van Tunesië en is verbonden door middel van een 7 km lange dam met het vasteland. Het eiland is ruw en vlak. Er zijn vele witgekalkte boerderijen gevestigd en de begroeiing bestaat voornamelijk uit olijf- en dadelpalmbomen.

Het maakt een nette en vriendelijke indruk. Het eiland wordt voornamelijk bezocht als “strandvakantie". Zij biedt uitstekend mogelijkheden voor een of meerdere dagtochten naar het zuiden van het vasteland.

Op Djerba is het dorp Guellala bekend om het aardewerk. Op de heuveltjes aan de rand van het dorp staan eenvoudige pottenbakkers ovens. De grotere ovens zijn ondergronds geplaatst. In het dorp vind je de vele ateliers, waar meestal een winkel aan verbonden is, waar je het ambachtelijke aardewerk kunt bewonderen en kopen. Het grootste stadje van Djerba is Houmt Souk (vertaald: marktstad). Het heeft een leuk centrum met pleintjes, een overdekte soek en daaromheen tientallen cafeetjes, restaurants en winkels. Het is er druk en de toeristen worden de winkels ingelokt om een souvenier te kopen.

Djerba is via een veerboot te bereiken. Deze vaart om het half uur en doet er 15 minuten over.

Wat zeggen bezoekers over

Djerba

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.