Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie in Pattaya

Pattaya ligt in het oosten van Thailand en is een van de bekendste badplaatsen van het land. Je kan er goed uitgaan en bijkleuren op het strand, maar er zijn ook interessante culturele bezienswaardigheden.

Populair
Thailand
Thailand
Pattaya
Verwijder filters
Over een vakantie in Pattaya

Pattaya ligt in het oosten van Thailand en is een van de bekendste badplaatsen van het land. Een vakantie in Pattaya is populair onder feestende vakantiegangers die overdag graag bijkleuren op het strand. En eerlijk is eerlijk, het uitgaansleven in Pattaya is bruisend en de stranden zijn prachtig. Maar ook als je Thailand verder wilt ontdekken zit je hier goed. In de omgeving vind je een aantal interessante bezienswaardigheden en to do’s die zeker thuishoren op je vakantieplanning. Benieuwd welke dit zijn? Wij vertellen je er graag meer over.

Voor een dagje strand is de Pattaya Beach Road the place to be. Dit is een kilometerslange kuststrook vol palmen die de tropische vibes meteen in je naar boven haalt. Na een dag zonnen wandel je door naar Walking Street. Dit is de straat waar je moet zijn voor een goed feestje. Trendy clubs en gezellige barretjes wisselen elkaar hier af. Vergeet je niet van de lokale specialiteiten te proeven in een van de restaurants?

Als je op vakantie bent in Thailand wil je natuurlijk een bezoek brengen aan een van de tempels. Gelukkig vind je er genoeg in Pattaya en zijn omgeving. De meest bekende van de stad is de Sanctuary of Truth. Bijzonder is dat deze tempel niet religieus is en geheel gebouwd is van hout. Je kunt hier eindeloos blijven staren naar de figuren die in het hout zijn gesneden.

Een andere must see tijdens je vakantie in Pattaya zijn de tuinen van Nong Nooch. Deze botanische tuinen zijn zo adembenemend dat ze diverse prijzen in de wacht hebben gesleept. Het ontwerp is prachtig en de planten zijn er groener dan groen. De botanische tuinen vormen niet voor niets het decor van verschillende festiviteiten zoals bokswedstrijden.

Heb je wel eens gehoord van een floating market? In Thailand is het super populair. Tijdens je vakantie in Pattaya heb je geluk, want hier vind je zo’n drijvende markt. En dat is lang niet op elke bestemming in Thailand zo. De lokale bevolking verkoopt hier producten vanuit een kano, wat al een bezienswaardigheid op zich is. Van eten tot aan leuke hebbedingen om mee te nemen naar huis, hier koop je het.

En ben je klaar voor je vakantie in Pattaya? In deze grote en bruisende badplaats is het aanbod aan accommodaties reuze. Ga jij voor een luxe all-inclusive hotel of kies je voor een gemoedelijk verblijf? De keuze is aan jou. Vergeet je niet de reviews van andere vakantiegangers te lezen voor vertrek?