Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Chungkai

8.6Fantastisch

Score uit 5 reviews

Op vakantie geweest naar Chungkai?

Review schrijven

 • 8Peter van Eck04-01-2015

  Heel indrukwekkend !

  De oorlogsgraven tellen ook veel nederlanders.

  Rapporteren

  december 2014

 • 10ives10-08-2012

  stilte

  mooi onderhouden kerkhof voor de slachtoffers van WO II, men word er echt stil van als men er staat

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in januari 1998

 • 9Gert03-04-2012

  Ontroering 'in den vreemde'

  Naast een bezoek aan de beroemde brug over de River Kwai, het Jeath-museum (over de krijgsgevangenen van de japanners) en andere goede bezienswaardigheden is een bezoek aan de twee erevelden zeer zeker de moeite waard! Chun Kai ligt 5 km van Kanchanaburi vandaan, en ligt alleen al landschappelijk heel mooi aan de rivier Khwae Noi. Ereveld Kanchanaburi Don Rak ligt in het centrum. Op beide velden liggen bijna 9000 krijgsgevangen soldaten en burgers die aan de beruchte Birma-spoorlijn hebben moeten werken. Daaronder bevinden zich bijna 3000 Nederlanders. Omdat veel graven anoniem zijn is dat niet goed waar te nemen, maar van veel Nederlanders zijn de gegevens vermeld op hun steen. En zo kom je dan ineens 'in den vreemde' tegen: J.G. v.d.Mey - stoker K.M. - 2/4/1916 - 8/12/1944... en vele anderen. Ontroering op deze plaats! De erevelden zijn schitterend onderhouden. Bij sommige graven zijn verse bloemen gelegd....

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2005

 • 8Bart06-05-2011

  Kort bezoek ter nagedachtenis van...

  Noem het wrang of symbolisch, maar de vele dode dwangarbeiders die bij de bouw en aanleg van de spoorlijn en brug zijn omgekomen liggen op steenworp van dezelfde drukbezochte brug begraven. Deze begraafplaats is rustig en vredig en het uitzicht vanaf daar is prachtig mooi. Bij een bezoek aan de Bridge kun je de begraafplaats zien liggen, vanaf het dorp gezien aan de linker kant. Zeker een bezoekje waard, al is het alleen om de onnodige slachtoffers die hier liggen een korte groet te brengen.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in juli 2004

 • 8Marc en Marleen12-04-2011

  Rustige plaats

  Oorlogskerkhof van de krijgsgevangenen van de Japanners. Ligt in de buurt van Kanchanaburi. De krijgsgevangenen moesten aan de "Dodenspoorweg" werken. Aan deze 412 km lange spoorweg werd aan 2 kanten gewerkt, en centraal kwamen ze mekaar tegen. Door de werkdruk en de brutaliteit van de Japanners zijn er bij de aanleg vele doden gevallen. De spoorlijn moest dienen om het japanse leger in Birma te bevoorraden en te ondersteunen.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in maart 2011