/Thailand

Vakantie Bangkok

Bangkok

Gelegen aan de Menam in Thailand, bevindt zich Bangkok. Bangkok grenst aan zes andere provincies en is een goed uitgangspunt om het land te verkennen. De skyline bestaat uit wolkenkrabbers, winkelparadijzen, prachtige tempels en kleurrijke markten.

Populair
Thailand
Over Bangkok

Gelegen op de oostelijke oever van de Menam in Thailand, bevindt zich de hoofdstaf Bangkok. Deze stad, die dicht bij de Golf van Thailand ligt, is met ruim 8,1 miljoen inwoners de grootste van het land. Bangkok grenst aan zes andere provincies en is daarom een goed uitgangspunt om het land te verkennen. De skyline wordt gedomineerd door wolkenkrabbers, winkelparadijzen, prachtige tempels en kleurrijke markten.

Bangkok is rijk aan vele tempels. Het Koninklijk Paleis complex met de Wat Phra Kaew en de Smaragdgroene Boeddha is een van de best bewaarde objecten van de stad. Het Wat Arun is ook een tempelcomplex dat rijk is aan diverse tempels, een pagode en mondops. Tevens is de stad zeer vermogend aan parken. Het Asntiphap Park, Chatuchak Park, Koning Rama 9 Koninklijk park en het Lumphini Park zijn slechts enkele opties voor wie de drukte van de stad even wil ontvluchten. Bangkok heeft diverse mogelijkheden als het aankomt op musea. Het nationaal museum, museum van de Koninkrijke Familie en het Vimanmekpaleis zijn slechts enkele aanraders. De drijvende markt is een hoogtepunt dat jaarlijks door vele miljoenen toeristen bezocht wordt. Hier krijgt u de kans om uw inkopen te doen op het water!

Wie in Bangkok op zoek is naar een hapje eten hoeft niet lang te zoeken. In de stad zijn een enorm aantal grote restaurants aanwezig, en voor wie het liever traditioneel houdt, kiest een van de vele typische eetstalletjes. Voor een nachtje uit biedt Bangkok een zeer ruim en exotisch nachtleven aan. Gelegen aan Khaosan Road en Sukhumvit Road bevinden zich de meeste clubs. Voor de winkelliefhebbers heeft de stad mogelijkheden van staat marketen tot gigantische winkelcentra. Chatuchak weekend markt is de grootste en populairste van de stad. Siam Paragon and CentralWorld worden gezien als de grootste en luxueuze winkelcentrums van heel Zuid-Oost Azië.

De stad heeft een gunstig klimaat met temperaturen over het gehele jaar rond de 32 graden. Het regenseizoen is van augustus t/m oktober. De stad kent een enorme verkeerschaos. Om deze reden is het openbaarvervoer systeem uiterst geoptimaliseerd. Er is de mogelijkheid om van A naar B te komen per Skytrain, wat door vele lokale bewoners gebruikt wordt. Taxi’s zijn er in overvloed aanwezig en een uitstekend vervoersmiddel in de stad. Wie op een bepaalde bestemming wilt komen via de Chao Phraya-rivier maakt gebruik van de express boat service! Winkels zijn over het algemeen dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.