Bekijk de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor Thailand bij :

Hoe er te komen per vliegtuig, auto, bus, trein

Thailand is het best te bereiken per vliegtuig. Er zijn verschillende aanbieders van vluchten naar Thailand. Een vlucht naar Bangkok duurt ongeveer 11 uur. 

Reizen in het land zelf

Het verkeer in de grote steden kan het beste worden vergeleken met een mierenhoop. Auto's, brommers, fietsen, bussen, tuktuks en voetgangers bepalen het straatbeeld. Er wordt links gereden en een claxon is absoluut noodzakelijk!
De tuktuk is het vervoermiddel bij uitstek in de stad. Een ritje kost gemiddeld 30 Bath. Het is verstandig om, voordat u instapt, de ritprijs af te spreken. Taxi's vindt u alleen in de grote steden. Het is verstandig om de taxi via de hotelreceptie te bestellen. Evenals het handig is om uw hoteladres in het Thais op bij u te hebben, zodat men u weer terug kan brengen. Overigens geldt: van tevoren de prijs afspreken!
Sinds augustus 2004 beschikt Bangkok over een modern metrosysteem, waarmee u goedkoop, makkelijk en snel u kunt verplaatsen in Bangkok. Bovendien zijn de stations veilig, schoon en groot.

Verder beschikt Thailand over een goed spoorwegnetwerk, stadsbussen, Intercity-bussen en vele minibusjes. Ook worden er veel binnenlandse vluchten uitgevoerd.

Reisdocumenten

Indien u korter dan 30 dagen in Thailand verblijft, is een visum niet meer noodzakelijk. Uw paspoort moet minstens een half jaar nog geldig zijn als u Thailand verlaat.

Betalen in het land

De Thaise munteenheid is de Baht. € 1 is ongeveer gelijk aan 55,36 Baht (koers op 12-05-2005). De koers is echter sterk aan verandering onderhevig.
In Thailand kunt u bij de banken, hotels en wisselkantoren, Euro's, US Dollars en Traveller cheques inwisselen voor de lokale munteenheid de Baht. Over het algemeen zijn de wisselkoersen die hotels rekenen slechter dan die van banken en erkende wisselkantoren. De meeste grote hotels en veel winkels en restaurants accepteren de belangrijkste creditcards. In de grotere steden en toeristische bestemmingen zijn geldautomaten die naast de creditcards AMEX, VISA, Mastercard en ook Europas/ Cirrus/ Maestro accepteren. Girobetaalkaarten kunnen verzilverd worden bij de postkantoren, eurocheques vaak alleen bij enkele banken zoals de Thai Farmers Bank.

Inentingen gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden indien er naar de meer afgelegen gebieden gereisd wordt. Met name Hepatitis A inenting wordt hierbij aangeraden. Thailand is officieel malariavrij. Het volgen van een malariakuur wordt aanbevolen indien gebieden met moerassen worden bezocht, bv. het uiterste noorden, westen en grens met Cambodja. Reizigers uit met gele koorts besmette gebieden dienen bij aankomst in Thailand een bewijs van inenting te overleggen. Het is raadzaam uw lokale arts of GGD te raadplegen omtrent de laatste ontwikkelingen op gezondheidsgebied in Thailand.
Op de website van het Lcr kunt u uitgebreide informatie over vaccinaties krijgen.

Elektriciteit

Er is een voltage van 220 Volt. In Thailand geldt een netspanning van 220 volt. Er wordt gebruik gemaakt van stekkers met platte polen. In de afgelegen gebieden komt het soms voor dat de stroom uitvalt, waarna het hotel overschakelt op de eigen stroomgenerator.

Bellen vanuit en naar het land

Wilt u vanaf Thailand naar Nederland telefoneren, dan draait u 00-31. De thuisblijvers die vanuit Nederland naar Thailand willen bellen, doen dat door eerst 00-66 te draaien.

Ambassades, consulaten en verkeersbureaus

Thais Verkeersbureau
Postbus 277
2800 AG Gouda
Tel 0900-0400222 (€ 0,35 p/m)
E mail
www.thaisverkeersbureau.nl

Consulaat Thailand
Lairessestraat 143
1075 HJ Amsterdam
Tel 020-4651532

Nationale feestdagen

14 februari Makha Bucha (volle maan-feest)
6 april Chakri Memorial Day
12-14 april Thais nieuwjaar
1 mei Dag van de Arbeid
5 mei Kroningsdag
13 mei Wisakha Bucha (vollemaanfeest)
11 juli Asanah Bucha (vollemaanfeest)
12 augustus Verjaardag koningin
23 oktober Chulalongkorn
5 december Verjaardag koning
10 december Dag van de Grondwet

Tijdsverschil

In de winter is het 6 uur later dan in Nederland. Gedurende onze zomertijd is het 5 uur later.

Openingstijden

De nationale openingstijden van de banken zijn ma t/m vrij. van 09.30-15.30 uur, behalve op publieke feestdagen en bank vakanties. Grote banken in de meeste toeristische bestemmingen hebben geldwisselkantoortjes die 7 dagen per week van 07.00 - 21.00 uur geopend zijn (ook op feestdagen).
De winkels zijn over het algemeen geopend van van 9.30 tot 15.30 uur.