Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Crac des Chevaliers
Advertentie

Crac des Chevaliers

10Fenomenaal

Score uit 3 reviews

38.8km van centrum

Op vakantie geweest naar Crac des Chevaliers?

Review schrijven

 • 10Gustav27-01-2013

  UNESCO - Welterbe

  Auf einem Auslaeufer des Jebel Ansariya gebaute Krezritterburg des Orients. 750 m hoch. Erbaut vom Emir von Homs 1031 n.Chr. Zwischen 1157 und 1202 wurde die Anlage durch die Johanniter zur heutigen Groesse ausgebaut. Der äußere Mauerring ist durch gewaltige Tuerme verstärkt. Durch das Ostportal mit Spitzbögen betritt man die Anlage. Im Innenhof der gotische Portikus und daran anschließend der Rittersaal. Vom großen Rundturm hat man eine exzellente Aussicht.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in maart 2011

 • 10Ronald8301-11-2011

  Bijzondere burcht

  Mooie burcht op bijzondere lokatie. Middeleeuwse gangen, hoge verdedigingsmuur, kerk; kortom een echte sfeervolle plek met een adembenemend uitzicht.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2007

 • 0Chris 09-12-2010

  Parchtige kruisriddersburcht

  De 'Crac des Chevaliers' is een imposant gelegen kruisriddersburcht en domineert de route tussen de Middellandse-Zee-kust en het vruchtbare binnenland van Syrië. Al in het begin van de 11de eeuw was hier een burcht, gebouwd door de heerser van Aleppo. Deze burcht werd tijdens de Eerste Kruistocht veroverd door Raymond IV van Toulouse, en in 1144 overgedragen aan de Hospitaalridders. Deze ridders maakten van de vesting de grootste kruisvaardersburcht van het Midden-Oosten, met een binnengebouw en daaromheen een losstaande buitenmuur van drie meter dik, voorzien van zeven torens. De ‘Crac’ was gereed in 1170, en is een voorbeeld geworden voor het ontwerp van vele burchten in Europa.Zowel de eerste als de tweede omwalling zijn nagenoeg intact bewaard. Tijdens de rondgang word je als het ware ondergedompeld in de tijd der kruisvaarders. Een prachtig bouwwerk met een intrigerende geschiedenis. Voor de burcht te bezoeken neem je best een kijkje van op de nabijgelegen heuvel, indrukwekkend!

  Rapporteren

  Gereisd met partner in april 2010