Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Apamea

10Fenomenaal

Score uit 3 reviews

72.5km van centrum

Op vakantie geweest naar Apamea?

Review schrijven

 • 10Gustav27-01-2013

  Herrliche Kolonnaden

  Bedeutende hellenistische - römische Hinterlassenschaft. Schon von Alexander dem Großen beherrscht, aus dessen Periode nicht mehr viel erhalten ist. Die meisten Sehenswürdigkeiten aus der Zeit der Roemer. Am beeindruckendsten ist die 2 km lange Kolonnadenstrasse von 36 m Breite. Die Saeulen abwechslungsreich gestaltet mit unterschiedlichen Kapitellen und Gebaelke.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in maart 2011

 • 10Chris 12-12-2010

  Indrukwekkende Hellenistische colonade

  Apamea was een van de grote metropolen uit de Oudheid. De stad werd gesticht in 300 v.Chr. en kende een bloeiend bestaan tot aan de inval van de Arabieren. De grote bezienswaardigheid van Apamea is de Cardo Maximus, een zuilengang die de stad doorkruist van noord naar zuid over een lengte van bijna twee kilometer. De colonade bestond uit 1200 Korinthische zuilen, waarvan een deel met spiraalvormige cannelures. Deze colonnade werd gedeeltelijk verwoest door aardbevingen in de 12de eeuw. Van de vroegere gebouwen naast de cardo is haast niets over. Verderop zijn er ruïnes van Romeinse en Byzantijnse residenties en kerken. Apamea is voor een groot deel opgegraven door Belgische archeologen. Er werden schitterende mozaïeken gevonden, die nu in diverse musea zijn tentoongesteld, onder meer in het Museum van Apamea zelf dat ondergebracht is in een voormalige Turkse karavanserai. Verder vindt men ze in het Museum van Damascus en ook in het Jubelparkmuseum in Brussel.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in april 2010

 • 10Chris12-12-2010

  Indrukwekkende Hellenistische zuilencolonade

  Apamea was een van de grote metropolen uit de Oudheid. De stad werd gesticht in 300 v.Chr. en kende een bloeiend bestaan tot aan de inval van de Arabieren. De grote bezienswaardigheid van Apamea is de Cardo Maximus, een zuilengang die de stad doorkruist van noord naar zuid over een lengte van bijna twee kilometer, en dateert uit de 2de eeuw voor Chr. De colonade bestond uit 1200 Korinthische zuilen, waarvan een deel met spiraalvormige cannelures. Deze colonnade werd gedeeltelijk verwoest door aardbevingen in de 12de eeuw. Verderop zijn er ruïnes van Romeinse en Byzantijnse residenties en kerken. Apamea is voor een groot deel opgegraven door Belgische archeologen. Er werden schitterende mozaïeken gevonden, die nu in diverse musea zijn tentoongesteld, onder meer in het Museum van Apamea zelf dat ondergebracht is in een voormalige Turkse karavanserai. Verder vindt men ze in het Museum van Damascus en ook in het Jubelparkmuseum in Brussel.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in april 2010