Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Spanje/Madrid/Madrid

Vakantie Madrid

50regiopages 30 pages 20 Madrid header

De Spaanse hoofdstad Madrid ligt in het midden van het land op de Spaanse Hoogvlakte en heeft ruim 3.2 miljoen inwoners. Madrid is een van de meest bruisende steden van Europa. Kortom een uitstekende bestemming voor een citytrip.

Populair
Spanje
Madrid
Madrid
Verwijder filters
Over Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid ligt in het midden van het land op de Spaanse Hoogvlakte en heeft ruim 3.2 miljoen inwoners. Madrid is een van de meest bruisende steden van Europa. Het is een monumentale stad, vol grote musea waar u ook prima kunt shoppen en van het nachtleven kunt genieten. Kortom een uitstekende bestemming voor een citytrip.

Plaza Mayor is het centrale plein van Madrid en staat vol met gezellige cafés en is de ideale vertrekplek om de stad te gaan verkennen. Madrid heeft verschillende belangrijke bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn, zoals het Palacio Real (het koninklijk paleis) en de Puerta del Sol (maanvormig plein). In de stad staan bovendien maar liefst drie wereldberoemde musea te weten, Museo del Prado, Museo Reina Sofía en Thysssen-Bornemiza, die zich allemaal op loopafstand van elkaar bevinden en gesitueerd zijn in en aan het Retiro Park. Dit is het grootste park van Madrid en een levendige plek waar artiesten, acrobaten en musici vaak hun shows opvoeren. Verder zijn de botanische tuinen in het park een absolute aanrader.

Madrid is een stad van terrassen in de zomer en cafés in de winter. Het is een stad die zowel ’s nachts als overdag steeds doorgaat. Madrid heeft meer dan veertig theaters, en meer bars en restaurants dan sommige landen. Het nachtleven in Madrid is zeer divers en heeft een goede reputatie. Er zijn een aantal uitgaanswijken, Huertas, Lavapiés, La Latina, Malasaña en Chueca die allemaal hun charmes hebben en een bezoek waard zijn. Ook wie van mode houdt, komt in Madrid zeker aan zijn trekken. Naast de grote namen, vindt u er ook veel plaatselijke designers met prachtige ontwerpen. U kunt ze vinden in de buitenwijk Salamanca. Uw stedentrip naar Madrid kunt u ook prima uitbreiden met een bezoek aan de nabijgelegen historische stadjes Toledo en Segovia.

Madrid is bij uitsteek geschikt om in het voor- en najaar te bezoeken. Madrid kent een landklimaat. De winters zijn er voor Spaanse begrippen koud, met minimumtemperaturen beneden het vriespunt en de zomers zijn extreem heet. In Madrid is het vanaf eind maart vaak al erg aangenaam weer. In Madrid komt het uitgaansleven, zelfs voor Spaanse begrippen, laat op gang. Rond 22:00 dineren is in Madrid is heel gewoon en het nachtleven gaat door tot de volgende ochtend.