/https%3A%2F%2Fstorage.googleapis.com%2Fimages_trvl-portfolio-dev%2Fvaknl_legacy%2F7327%2FDSC_043.webp)
SENTIDO Benalmadena Beach
*Excl. SGR (€ 5,00pp) en Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking). Evt. kosten ter plaatse staan in het overzicht.
Vik Gran Hotel Costa del Sol bij Mijas ligt vlakbij het strand. Het hotel biedt all-inclusive aan, maar er zijn ook genoeg restaurants in de buurt. Bij het hotel zit een klein zwembad en de animatie organiseert elke avond een entertainmentshow. Leuke steden in de buurt zijn Málaga, Marbella en Ronda...
Fijn hotel, niet superluxe maar prima in verhouding met de prijs. Ligging is heerlijk, geen torenflat na torenflat. Eten is okee, mag wat warmer. Voor iedereen wel wat te kiezen. Zwembad is ondiep en klein maar dat staat in alle omschrijvingen bij de reisaanbieders dus mensen die daarover klagen?? Je loopt het poortje uit en bent meteen op het fijne strand, hulde voor het vriendelijke personeel! Cocktails zijn wat minder, die komen van de tap. Kortom, we hebben een hele fijne week gehad!
Slechte hygiëne, kamer en badkamer bij aankomst onder de vieze haren. Eten slecht, en weinig keuze voor vegetariërs. Ondanks all inclusief buiten het hotel gegeten
Het hotel is één van de vele massahotels langs de kust van Costa del Sol. Het hotel heeft een zwembad, die dagelijks overvol zit. Ik vind het jammer dat je niet elk moment van de dag eten kan pakken van het buffet. Op momenten dat er geen diner plaatsvindt, kan je alleen nootjes en chips krijgen bij de bar (er is overigens maar één bar). Het is geen selfservice, dus je moet constant teruglopen naar de bar om nieuwe snacks te krijgen. In het restaurant is er genoeg keuze. Helaas zijn de warme gerechten vaak taai of lauw. De wifi is eigenlijk alleen sterk in de lobby en op de eerste verdieping. Het hotel regelt matige activiteiten, vooral gericht op jonge kinderen. Om 00:00 uur gaan alle lichten uit op het balkon, dus als je daar nog zit te kaarten kan je de zaklamp van je mobiel gebruiken.
De hotelkamer is hygiënisch en heeft alles wat je nodig hebt. Het is één keer voorgekomen dat de kamer niet is schoongemaakt.
Toplocatie. Wij hadden het geluk dat we op de 5e verdieping een hoekkamer hadden, met schitterend uitzicht over het strand en de zee. Kamers waren netjes, alleen mogen de handdoeken wel vernieuwd worden, soms gewoon gerafeld. De dames van de receptie waren niet echt behulpzaam en gehaast. Het warme buffet in het restaurant was vaak lauw en vlees e.d. taai. Verder voldoende keus en variatie. Het personeel in het restaurant wel erg vriendelijk. Het zwembad overvol en te klein voor zo'n groot hotel. Het strand daarentegen heerlijk! Het all-inclusive concept kan beter naar mijn idee. Ook omdat je na 23:30 moet gaan betalen voor je drankjes en ook op het lounge-dakterras het all-inclusive-concept niet geldt.
Als afsluiting van onze rondreis verbleven we 5 nachten in VIK Gran hotel costa del Sol. Het ligt direct aan het strand en heeft ook een eigen zwembad. We maakten gebruik van het 'all-inclusive' pakket. Het eten is van goede kwaliteit en de keuze is zeer uitgebreid. Anders dan de andere Hotels kon de airco in dit Hotel prima omgaan met de hoge buitentemperaturen. Ook de service was goed en het personeel vriendelijk. Het Hotel heeft een eigen parkeerplaats waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. De straten in de buurt zijn overvol met geparkeerde auto's, dus daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. In de directe omgeving zijn er veel shops, een supermarkt en een ruime keuze aan restaurants. Op 23 minuten afstand (per auto) is er een kabelbaan naar een bergtop (de Teleférico Cable Car in Benalmádena). Absoluut de moeite waard. het geeft een geweldig uitzicht over de plaatsen aan de kust. Daar vindt je ook het pretpark (Tivoli)
ideale vakantie voor alleenstaande ouders. Ik was met mijn twee kinderen van 14 en 11 in dit hotel en we hebben een prima verblijf gehad. Met onze huurauto overdag activiteiten ondernomen, en 's avonds, na een duik in zee, lekker aangeschoven voor het buffetdiner (geen 'haute cuisine' maar prima eten, veel keuze en iedere dag lekkere salades en veel vers fruit) zeer behulpzaam en vriendelijk personeel. Het zwembad is klein en ondiep, biedt niet veel uitdaging. De all inclusive gasten (veelal engelsen) liggen er zo'n beetje als nijlpaarden in te dobberen, dus geen ruimte om te spelen. De zee is des te leuker: heerlijk fris water met fijne golven. Prima kamers, wellicht wat oubollige inrichting maar super schoon! Zeer luxe en moderne badkamer met fijne douche. Kortom; een fijne vakantie in een prima luxe hotel met halfpension
Strandhotel | Beschikbaar |
Bouwjaar | 2002 |