/Spanje/Costa de la Luz/Chiclana/Novo Sancti Petri

Vakantie Chiclana/Novo Sancti Petri

Header Vakantie Chiclana

Chiclana de la Frontera ligt in Andalusië aan de Costa de la Luz. In het rustige plaatsje ligt een kilometerslang strand, waar altijd wel een plekje in de zon is te vinden.

Spanje
Costa de la Luz
Chiclana/Novo Sancti Petri
Verwijder filters

12 accommodaties

Over Chiclana/Novo Sancti Petri

Chiclana de la Frontera ligt in Andalusië aan de Costa de la Luz. Waar veel plaatsen hier aan de kust overspoeld worden met toeristen, is dat in Chiclana de la Frontera nog niet het geval. Bijkomend voordeel is dat er een kilometerslang strand bij de stad ligt, waar altijd wel een plekje te vinden is in de zon. Andalusië biedt bovendien volop mogelijkheden voor leuke uitstapjes en to do’s. Lees je mee over een vakantie in Chiclana de la Frontera en haar omgeving?

Steden in Andalusië

Tijdens een vakantie in Chiclana de la Frontera rijd je in een half uur naar de oude havenstad Cádiz. Deze stad heeft een sterke verbinding met Cuba en lijkt in sommige opzichten op Havana. Wandel hier door het oude centrum of relax op een van de vele stranden. Rij je iets verder door, dan kom je aan in Jerez de la Frontera. Hoofdstad van de flamenco en bekend vanwege de sherry die hier gemaakt wordt. Een middag hier is niet compleet zonder een bezoek aan een bodega om van de lokale sherry te proeven.

Andalusië staat verder bekend om de witte dorpen met Moorse invloeden. Een van deze dorpen is Vejer de la Frontera. De burgemeester ziet er hier streng op toe dat de traditionele kenmerken in stand worden gehouden, en dat is duidelijk te zien. Door de hoge ligging geniet je in dit dorp bovendien van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Wandelen in nationale parken

Een vakantie in Chiclana de la Frontera is heel geschikt voor wandelliefhebbers, want je vindt hier veel nationale parken. In het nationale park Doñana kun je naast wandelen ook een boottocht maken om de verschillende vogelsoorten te spotten. De zeldzame Iberische lynx komt hier ook voor, maar om die te spotten moet je wel geluk hebben.

In het nationale park de la Sierra de Grazalema vind je weer een heel ander landschap. Hier voeren bergtoppen, kliffen en ravijnen de boventoon. Volg het internationale wandelpad de GR-7 of kies voor een van de vele andere wandelpaden door dit park. Lukt het jou de Spaanse steenbok te spotten tijdens jouw vakantie in Chiclana de la Frontera?

Altijd al eens op vakantie gewild naar Andalusië in Spanje? Met een vakantie in Chiclana de la Frontera ontdek je het beste van deze regio. Neem een kijkje in ons aanbod om erachter te komen of er een accommodatie beschikbaar is die aansluit bij jouw vakantiewensen.

Wat zeggen bezoekers over

Chiclana/Novo Sancti Petri

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.