Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Alhambra

8.9Fantastisch

Score uit 103 reviews


 • 8José01-12-2018

  Fantastisch

  Het alhambra kun je het beste voor de reis boeken ivm teleurstelling ter plekke omdat het volgeboekt is.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 2017

 • 10Sonja30-11-2018

  Heel erg mooi!

  Absolute aanrader bij een bezoek aan Granada. De tickets moet je wel vooraf kopen via internet.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in november 2016

 • 10Sanne Witteman22-11-2018

  Geweldig, maar bereid je voor!

  Het Alhambra is een plek die je gezien moet hebben! Let er wel op dat het er het hele jaar door druk is. Je moet dan ook van tevoren een ticket op internet kopen, waarbij je een tijdslot krijgt om het paleis in te kunnen. Neem er vooral een audioguide bij, waarbij je zelf de nummers kan intypen en bij het nummer horende afbeeldingen kan zien. Neem de tijd voor deze bezienswaardigheid. Je kan er echt een hele dag mee vullen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 2018

 • 10Dorian Claude et François13-06-2018

  Indispensable.

  Pensez à réserver longtemps à l'avance . Le nombre de visiteurs étant limité on n'est jamais dans la foule et on peut vraiment profiter de chaque espace, de sa construction, de sa décoration, de son symbolisme .

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2018

 • 10RICARD10-08-2017

  magique

  rare beauté, c'est un écrin de verdure dont les couleurs sont exceptionnelles

  Rapporteren

  Gereisd met partner in augustus 2017

 • 10Rianne18-01-2017

  De moeite waard

  In januari niet nodig om online tickets te kopen. Er stonden maar 2 mensen voor ons. We kwamen dinsdag om 10.00 uur en konden om 10.30 uur terecht bij Nasrid palace. Op de route daarheen kun je nog iets anders bekijken. Op bordjes wordt de richting aangegeven. Bij Granada de rode bordjes Alhambra volgen. Op de parkeerplaats zo ver mogelijk naar achteren rijden omdat daar de trap naar de ticket office is. Toen wij kwamen was nog maar weinig bezet, dus we stonden vlak bij de trap. Je kunt je auto laten staan en in 10-15 minuten naar het centrum lopen (bergafwaarts, dus terug bergopwaarts). Vraag personeel naar de juiste route, dat is 1 doorlopende weg. Kaarten euro 14 en voor senioren euro 9 (dan wel identificeren.)

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2017

 • 10AK03831-03-2016

  Gigantisch

  De Alhambra bestaat uit meerdere wachttorens, paleizen en tuinen. Trek er minstens een paar uur voor uit om alles te bewonderen. Boek je kaarten van tevoren, want vaak zijn er ter plekke geen tickets meer beschikbaar. Op je ticket staat een bepaald tijdslot waarin je de Nasridenpaleizen binnen mag. Wees op tijd, want er staat een wachtrij. De rest van de Alhambra mag je onbeperkt bezoeken binnen het dagdeel waarop jij het bezoekt.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in maart 2016

 • 100108mk07-09-2015

  Prachtig, echt een must see!

  Bestel in Nederland kaarten via de website. Je kan ze op vertoon van je creditcard (wel dezelfde creditcard als bij bestelling!) heel simpel bij de kaartverkoop ophalen. Neem een plattegrond mee bij de kaartverkoop anders ben je het overzicht kwijt. Voor het Nasrid paleis gelden vaste tijden, 's ochtends 08:30uur of 'middags 14:00uur. Denk aan een petje of sjaal voor op je hoofd omdat de rij soms lang is en het enige tijd kan duren voor je naar binnen mag. Er is niet veel schaduw in de rij. Verder kan je heerlijk dwalen door tuinen en van allerlei prachtige uitzichten genieten. Aan de overkant van het paleis zijn keurige toiletten. Broodjes, drinken etc moet je vooral aan het begin (in de buurt van het paleis van Karel V) kopen omdat er in de tuinen en verder niets meer te koop is. Het is veel lopen maar absoluut echt de moeite waard. Voor jong en oud. Daarna nog naar Granada? Neem het busje, lijn C3. Voor 1,20 (2,40 retour) zie je ook nog iets van die mooie stad.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in september 2015

 • 10Greetje02-06-2015

  reserveer tijdig je tickets !

  ook gratis veel te bezichtigen zonder ticket, maar dan kan je het paleis en de tuinen niet binnen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2015

 • 9PMT09-11-2014

  Exeptioneel

  Zelfs eind oktober nog steeds overvolle bussen en parkeerplaatsen, dus van te voren zoals al veel aangeraden een ticket via internet of Caixa bestellen, want vol is echt vol en het zonde van je reis als je weer rechtsomkeert moet maken. Wij hebben hier 4 uur rondgestruind incl Generalife en dat is voor ons doen echt lang. Mn in het Nasrid paleis kom je ogen te kort, want overal is wel wat te zien. Bekijk de docu over de watervoorziening en je verbaast je hoe ingenieus dat systeem was. Overal zie je ook water stromen

  Rapporteren

  Gereisd met partner in oktober 2014


10 van de 103 reviews gezien