Vakantie Praslin
Praslin
Великолепные пляжи. Интересный парк Майская долина.Хорошее транспортное сообщение.
Een klein vliegtuigje en een nog kleiner bagagebandje op de luchthaven, 2 medewerkers. Een lach, groen, 29 graden. Praslin is een heerlijk relaxed eiland. Er zijn heel veel stranden en baaitjes. Wij zaten aan het Grande Anse. Heerlijk omdat het, het woord zegt het al, lekker groot is. Je kunt een lang stuk wandelen. Andere strandjes zijn hiervoor te klein. Let wel op welk jaargetijde je gaat. In januari is de westkant prima. De 2e helft van het jaar is er veel wind/zeewier. Wij zaten in het Dhevatara hotel. 10 kamers en werkelijk Superrr. We hadden HP. Het was top ! 5 gangen iedere dag ! Super vriendelijk personeel. Zwembad, aan het strand, ruimschoots voldoende ligbedden. Verwacht geen uitgaan, shoppingmalls etc, dat is er niet. Verwacht mooie stranden, vriendelijke mensen, heerlijk eten, natuur, heerlijk mooi water. Bootje varen en snorkelen. Natuurlijk moet je naar Vallee de Mai, met de beroemde Coco de Mer en een ontmoeting op het (ex lepra) eilandje Curieuse hebben met de reuzenschildpadden. Mag ik morgen weer heen ?
Zoek een locatie aan de noord-oost kust van het eiland i.v.m. het zeewier aan de westkust. Anse Georgette is het mooiste strand. Anse Lazio viel ons tegen in vergelijking met eerder genoemd strand.
iets minder paradijselijk als verwacht. Voor mooi strand moet je aan westzijde van het eiland zijn. Mooi natuurpark midden op eiland. Geen massatoerisme.
Een paar restaurants en een paar kleine supermarkten. Een pinautomaat in de buurt maar allemaal niks bijzonders. Strand is wel helemaal top!